Popis
belgická ruby čokoláda
Na první pohled vás na belgické čokoládě Ruby upoutá růžové zbarvení. Říkáte si, že jsou jí v ní jistě barviva. Omyl, barva je naprosto přirozená a díky speciálnímu zpracování je pak takto výrazná. Tento poměrně nový druh čokolády je vyroben z mimořádné odrůdy rubínových kakaových bobů, které se pěstují v Brazílii, Ekvádoru a v západní Africe na území Pobřeží slonoviny.
Kromě barvy vyniká čokoláda i svou chutí. Na vaše chuťové pohárky zaútočí chuť čokolády s jemnými ovocnými a vanilkovými podtóny s decentním kyselkavým závěrem. Forma peciček usnadní dávkování i zjednoduší rozpouštění. Pěkný tvar je předurčuje rovněž ke zdobení. A nemůžeme zapomenout ani na to, že je hostům můžete nabídnout jako pohoštění.
Obsah kakaové sušiny je min. 47,3%. Rubínová belgická čokoláda je naprosto bez přidaných umělých aromat a barviv. Už na nic nečekejte a objednejte si ji, ať nepřijdete o ten naprosto božský zážitek, který vás po ochutnání čeká.
Použití
Belgická čokoláda z růžových bobů Ruby vás nejvíce dostane samostatně jako taková. Dejte si ji například v kombinaci s kozím sýrem a hroznovým vínem. A náramně se hodí k růžovému či bílému vínu.
Nebo si z ní připravte ganache, polevu nebo ochuťte a obarvěte krém do dortu. Na zdobení dezertů ji zkombinujte s pistáciemi nebo lesními plody, na pohled i chuťově to bude excelentní kombinace. Pecičky můžete přidat, třeba do domácího müsli či do sušenek.
Složení ruby čokolády
Cukr, kakaové máslo, sušené odtučněné mléko, plnotučné sušené mléko, kakaová hmota, emulgátor: sójový lecitin, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, přírodní vanilkové aroma.
Podíl kakaové sušiny min 47,3%.
Skladování
Skladujte v suchu (do relativní vlhkosti vzduchu 70%) při teplotě 12-20°C.
Obal vždy dobře uzavřete. Skladujte mimo dosah aromatických látek.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 2356 kJ / 563 kcal |
Tuky | 36,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 22,0 g |
Sacharidy | 50,0 g |
z toho cukry | 49,0 g |
Bílkoviny | 9,3 g |
Sůl | 0,27 g |
Země původu
Belgie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.