Popis
Čekankové slazení pro děti
Čekankové slazení vhodné i pro děti je sladidlo nové generace vyrobené unikátní patentovanou metodou z kořene čekanky. Vyniká mimořádně vysokým obsahem prospěšné vlákniny a glykemickým indexem menším než 5. Čekankové slazení obsahuje jen 5% sacharidů, což je 10-15x méně než obsahuje agávový sirup a javorový sirup. Sladidlo lze použít nejen ke slazení teplých a studených nápojů, dezertů, sušenek, piškotů, zmrzlin, palačinek a jogurtů. Je vhodné i do teplé kuchyně pro pečení všech typů sladkého pečiva a bábovek.
A je tady ještě jedna zcela unikátní vlastnost. Slazení je schopno částečně nahradit i pokrmový tuk! Obsahuje až o 95 % méně cukru a 45 % méně kalorií ve srovnání s jinými přírodními sladidly (med, javorový sirup, agávový sirup,…), proto je velmi vhodné pro použití při redukční dietě. Pokrmy připravené s použitím čekankového slazení vykazují výrazně nižší energetickou hodnotu v porovnání s potravinami obsahujícími cukr. Sladivost produktu je 40 % sladivosti medu, při náhradě tuku v potravinách nahrazuje 1g sirupu zhruba 4 g tuku.
Bez lepku, bez laktózy, bez konzervačních látek, bez přídavků cukrů, bez soli, bez alergenů, s vysokým obsahem vlákniny, se sníženou energetickou hodnotou, pro vegetariány i vegany. Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry. Stolní sladidlo na bázi extraktu z čekanky.
- vysoký obsah vlákniny 71%
- glykemický index menší než 5
- obsah cukru méně než 5%
- bez lepku, laktózy a konzervantů
dávkování
Doporučené dávkování 5-10g denně. Při nadměrném užití se mohou vyskytnout mírně nadýmavé účinky. Vhodné pro děti od 3 let.
Složení
Extrakt z kořene čekanky (min. 99,95%), karamel 0,05%.
Průměrné nutriční informace na 100 g produktu :
Energetická hodnota: | 650 kJ/161 kcal |
Tuky (g): | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny (g): | 0 g |
Sacharidy (g): | 4,7 g |
z toho cukry (g): | 4,7 g |
Vláknina | 71,3 g |
Bílkoviny (g): | 0g |
Sůl (g): | 0g |
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C.
Země původu
Vyrobeno v České republice
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.