Popis
ABC sladká sójová omáčka
Typická omáčka pro asijskou kuchyni. To je tmavě zbarvená sójová omáčka. Základem omáčky jsou sójové boby, cukr a voda. Pokrmům dodává sójová omáčka pátou umami chuť, vaše pokrmy tak budou doslova neodolatelné.
Jídlo bude díky ní mít dokonalou chuť, nijak ale nepřebije chuť daných surovin, spíše je zvýrazní. Se sójovou omáčkou získáte i lahodnou vůni a tmavší barvu. A při používání sójové omáčky nemusíte už solit, postará se o to hravě sama.
Použití
Sójovou sladkou omáčku můžete využít k přípravě marinády na maso či ryby. Výborně se hodí ke smaženým i dušeným pokrmům. Ochutit se sójovou omáčkou můžete polévky, masové šťávy i různé omáčky či saláty. Pokud připravujete sushi, tak vám rovněž sójová omáčka nemůže chybět. A pokud připravujete pokrm na wok pánvi, tak ji mějte po ruce rovněž připravenou.
Složení
Cukr (76%) ( obsahuje sulfity), extrakt ze sójové omáčky (voda, sůl, sója (2,6%), pšenice), voda, sůl, barvivo (karamel), konzervant (benzoát sodný), kyseliny (kyselina citronová), zahušťovadlo (xanthanová guma).
Výživové údaje na 100 ml | |
Energie | 1859 kJ / 444 kcal |
Tuky | 0,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 108,0 g |
z toho cukry | 79,0 g |
Bílkoviny | 1,9 g |
Sůl | 5,5 g |
Skladování
Skladujte v suchu a temnu. Po otevření skladujte v chladničce.
Země původu
Indonésie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.