Popis
Ahmad Tea cardamom Green Tea
Zde v Ahmad Tea neustále experimentujeme s novými čaji. Pro vytvoření této směsi přidávají naši čajoví mistři do klasického zeleného čaje exkluzivní příchuť kardamomu (která také hraje hlavní roli u našeho kardamomového černého čaje – našeho celosvětově nejoblíbenějšího produktu). Získáváme jej z čínských provincií Jiangxi, Anhui a Zhejiang, což jsou oblasti známé jako “Zlatý trojúhelník” produkce zeleného čaje. Tato směs obsahuje vysoce kvalitní Chun Mee, což je speciální zelený čaj sklizený na jaře, který je známý pro svoji jasnou a sladce pečenou chuť. Chun Mee lze přeložit do češtiny jako „vzácné obočí”, což dokládá jeho zvlněný vzhled; také do této směsi přináší půvabně vyzrálý charakter a vytváří tak perfektní kulisu pro unikátní bylinné, lehce mentolové tóny zeleného kardamomu.
Zelený čaj se v Číně těší velké popularity již více než 5 000 let a je nezbytnou součástí čínské národní kultury. Na rozdíl od černého čaje není zelený čaj oxidovaný, takže si zachovává svoji čerstvou barvu a osvěžující travnaté příchutě. Kardamom je populární koření napříč Asií, Středním východem a Evropou. V Indii se používá do ostrých a sladkých pokrmů – od rýžových birjání ke krémovým dezertům – zatímco v Turecku a Libanonu je základem do kávy. Skandinávci jej rádi používají jako ochucovadlo do pečení, zatímco kuchaři ve Velké Británii v poslední době experimentují s kardamomem a čokoládou. Zde ve společnosti Ahmad Tea si však stále myslíme, že nejlepší je v čaji, protože jeho exotické aroma přispívá ke zlepšení a obohacení této kvalitní směsi.
Kardamomový zelený čaj vytváří skutečně univerzální směs. Vylouhujte sáček v horké vodě a sledujte, jak se mění barva na krásně zlato-žlutou, poté se nadechněte jeho osobitého aroma. Vyváženost zeleného čaje a kardamomu pozvedává obě tyto časti na něco mnohem lepšího, než je obyčejná směs jeho jednotlivých částí. Tento čaj je unikátní v tom, že je jak uklidňující, tak osvěžující, což jej činí ideálním nápojem pro chladnější měsíce nebo letní popíjení. Ze směsi travnatého zeleného čaje a kardamomové příchutě vyniká téměř ovocná příchuť. Pokud je připraven coby lehký a aromatický, jde pak o perfektní ranní nápoj plný energie; pokud je připraven silnější a současně třeba s cukrem, stává se z něj vynikající odpolední životabudič.
Doporučujeme tento čaj vařit v teplé vodě okolo 80-85 °C, aby byla zachována jeho přirozená chuť a nebyla zničena jeho hořkost. Jednoduše nalijte čerstvě uvařenou vodu do šálku nebo konvičky a nechte vodu dvě až tři minuty odstát, než do ní vložíte sáček s čajem; můžete ale také použít varnou konvici s nastavením teploty. Tento čaj si nejlépe vychutnáte bez mléka. Zelený čaj má uklidňující a pročišťující účinek, který oživuje smysly a osvěžuje chuťové buňky, takže je obzvláště dobrý po jídle. Za teplejšího počasí můžete dokonce vyzkoušet náš kardamomový zelený čaj jako ledové osvěžení pro letní popíjení. Jednoduše namočte čajový sáček, poté přidejte vychlazenou vodu a ozdobte plátkem citrónu nebo máty, aby vynikla jeho svěží chuť.
Složení
Zelený čaj, aroma kardamonu
(sypaný čaj)
Země původu
Čínská provincie Jiangxi, Anhui a Zhejiang - známé jako „Zlatý trojúhelník“
Skladování
Skladujte v suchu a temnu, nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Balení | Sypaný čaj |
Druh čaje | Zelený čaj |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.