Popis
Bio Kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku. Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičku jedlé sody. Prášek do pečiva Amylon má úplně neutrální chuť. Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek.
Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby – biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).
Rozdíl mezi bezfosfátovým a fosfátovým práškem
Běžný kypřicí prášek - kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů)
Kypřicí prášek bez fosfátů - kyselou složkou je vinný kámen (vinnan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech, zásaditou složkou je jedlá soda, dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě
návod k přípravě
Na přípravu třeného, křehkého a piškotového těsta, perníku, palačinek apod. Těsto zpracováváme rychle, aby prášek působil až po vložení do trouby. Na 0,5 kg mouky: těsta třená - celý sáček, těsta křehká - 2/3 obsahu sáčku, těsta knedlíková - 1/3 obsahu sáčku.
Složení
Kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné.
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Může obsahovat stopy mléka a vajec.
Skladování
Skladujte v suchu.
Vyrobno
Česká republika
Zemědělská produkce
EU
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.