Popis
Směs na dýňový chléb - bez lepku a jiných alergenů
Je nám jasné, že pokud trpíte potravinovými alergiemi, musíte dodržovat bezlepkovou či HIT dietu, jste omezeni výběrem potravin a mnohdy si musíte odříkat to, co vám vždy chutnalo.
Díky naší jedinečné bezlepkové směsi na dýňový chléb si opět můžete pochutnat na výborném, křupavém a voňavém chlebu. Upečte si jej a nechte zaplesat své chuťové i čichové buňky blahem!
Ve směsi nenajdete žádné z těchto alergenů nebo surovin!
- vejce, droždí ani kvásek
- mléko a laktóza
- lepek, pšeničný škrob
- cukr
- konzervační látky
- kukuřičná či rýžová mouka
- sója, lupina, sezam
- hydrogenované tuky
- GMO
Návod na přípravu jednoho chleba
Do 250 ml vlažné vody přidejte 25 ml čerstvé citrónové šťávy nebo jablečného octa a důkladně rozmíchejte. Přidejte 250 g této moučné směsi a rukama nebo za pomoci kuchyňského robota důkladně promíchejte. Z takto připraveného těsta vyformujte bochníček, který nechte odpočívat 5 minut. Následně těsto opět přepracujte, aby v něm nezůstal vzduch.
Pak už jen bochník dejte na plech vystlaný pečícím papírem, vrch bochníku hluboce zařízněte a potřete roztaveným kokosovým tukem. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů 70 minut. Upečený chléb nechte na mřížce vychladnout.
Upozornění: nepoužívejte formu na pečení, chléb by se dobře nepropekl. Pokud chcete péct v domácí pekárně, musíte bezpodmínečně vynechat program na kynutí, neboť tento chléb neobsahuje droždí ani kvásek.
Z jednoho balení 500 g můžete upéct dva 400 gramové chleby a z kilového 4 chleby.
Složení
Tapioková mouka (maniokový škrob), dýňová mouka, jáhlová mouka, mouka z jitrocele indického (Plantago ovata), bambusová vláknina, jedlá soda, kyselina citrónová, himálajská sůl.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1188 kJ / 302 kcal |
Tuky | 3,68 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,94 g |
Sacharidy | 42,33 g |
z toho cukry | 1,36 g |
Vláknina | 9,74 g |
Bílkoviny | 15,01 g |
Sůl | 2,85 g |
Skladování
Skladujte v suchu a temnu, chraňte před teplem.
Vyrobeno
Slovensko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.