Popis
Bio Maranta třtinová
Kořenový škrob se používá jako zdravější náhrada kukuřičného škrobu. Je to jedno z nejzdravějších zahušťovadel. Nemá žádnou chuť a je přirozeně bezlepkové.
Použití
Arrowroot může být použit k přípravě želé, protože má skvělé želírovací vlastnosti. Můžeme ho použít do domácích sušenek, pudinků, koláčů, zmrzlin, teplých omáček, exotických jídel jako jsou sladkokyselé omáčky i do vývarů. Při přípravě jíšky jím můžete nahradit mouku. Na zahuštění pokrmů marantový škrob rozmíchejte s troškou vody. Dvě lžičky maranty odpovídají lžíci škrobu.
Můžete ho použít i do pečení místo pšeničné mouky. Při této přípravě odpovídá 1 čajová lžička maranty dvěma lžícím pšeničné mouky. Z léčivého hlediska, je maranta doporučována proti průjmům (smíchá se s mlékem, polévkou nebo kaší) a podporuje posílení organismu.
Složení
Sušený kořen arrowrootu BIO*
produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1495 kJ / 357 kcal |
Tuky | <0,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,0 g |
Sacharidy | 84,8 g |
z toho cukry | 0,0 g |
Bílkoviny | 0,3 g |
Sůl | 0,0 g |
Upozornění
Může obsahovat stopy mléka a vajec.
Skladování
Skladujte v suchu.
Zemědělská produkce
mimo EU
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.