Popis
BIO Avokádový olej za studena lisovaný
Pokud vám není známa metoda lisování za studena, jedná se o velice šetrný způsob zpracování oleje. Plody projdou lisováním bez jakéhokoliv působení tepla a tím pádem nemusí posléze projít tak zvanou rafinací, což je odstranění toxických látek z oleje, které byly vytvořeny působením lisováním za tepla. Panenské oleje obsahují mnohem vyšší poměr minerálních látek, vitaminů rozpustných v tucích a cenné nenasycené mastné kyseliny.
Použití avokádového oleje
Další výhodou je také mnohem bohatší přírodní chuť, která je způsobena zachováním přírodních aromatických látek, díky šetrnému lisování. Díky všem těmto kvalitním vlastnostem se rozhodně vyplatí používat olej především za studena, například jako zálivka do salátu, na kaši, pomazánky, polévky, a podobně. Panenský avokádový olej však snese teplotu až do 204 °C, tudíž je možné používat ho i na opékání, smažení a jiné způsoby tepelné úpravy pokrmů.
Při vyšších teplotách se však může stát, že obsažené mastné kyseliny se spálí a přemění se na škodlivé látky. Proto je nutná i obezřetnost! Delikátní olej, jako je tento, se rozhodně vyplatí mít ve své kuchyni. Jeho příjemně oříšková chuť se stane skvělým společníkem k vašim pokrmům a bez pochyby si ho zamilujete!
SLOŽENÍ
100% avokádový olej*.
*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 3370 kJ / 805 kcal |
Tuky | 91,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 13,0 g |
z toho mononenasycené mastné kyseliny | 68,0 |
z toho polynenasycené mastné kyseliny | 10,0 |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
KOUŘOVÝ BOD
190-204°C (studená i teplá kuchyně)
SKLADOVÁNÍ
Trvanlivost oleje je po otevření cca 3 měsíců, uchovávejte v chladu a chraňte před světlem.
Země původu
mimo EU
Vlastnosti | BIO, Za studena lisovaný |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.