Popis
BIO Dýňový olej za studena lisovaný
Šetrné zpracování dýňového oleje v něm zachová veškeré antioxidanty, minerály a vitamíny. Dýňový olej někdy bývá nazýván jako „lékárna v kostce“, a to především pro své blahodárné účinky na lidskou imunitu a zdraví. Není třeba předjímat, že už samotná dýňová semena, ze kterých se olej lisuje, jsou doslova zdravou bombou. Obsahuje vysoký podíl nenasycených mastných kyselin, zinek a také vitamín E.
Jak používat DÝŇOVÝ OLEJ
Například do těstovin, ovocných i zeleninových salátů, polévek a krémů nebo omáček. Přidejte pár kapek také do marinády na maso nebo při pečení koláče či buchty do těsta. Dýňový olej se vyznačuje tak intenzivní chutí, že stačí opravdu jen pár kapek a chuť svého klasického pokrmu změníte téměř k nepoznání. Perfektně se hodí k rybám a lepší salátovou zálivku, než tu z dýňového oleje, jste nejedli – to vám můžeme garantovat!
Olej je ale méně vhodný k tepelné úpravě, tou ztrácí své vlastnosti, a to jak chuť, aroma, tak i prospěšné látky a navíc jeho teplota zakouření je již u hranice 140 °C. Byla by opravdu škoda jeho jemnou oříškovou chuť ztratit, a proto ho nezapomeňte užívat s rozvahou.
Nebojte se olej užít i v kosmetice pro vláčnou, jemnou a zdravou kůži bez ekzémů, pevné a rychle rostoucí nehty nebo proti vypadávání vlasů. Každý z vás jistě ten správný způsob užití dýňového oleje najde.
SLOŽENÍ
100% rostlinný olej získaný z dýňových semínek*.
*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 3404 kJ / 814 kcal |
Tuky | 92,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 17,0 g |
z toho mononenasycené mastné kyseliny | 25,0 |
z toho polynenasycené mastné kyseliny | 50,0 |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
KOUŘOVÝ BOD
140 °C (studená kuchyně)
SKLADOVÁNÍ
Trvanlivost oleje je po otevření cca 3 měsíců, uchovávejte v chladu a chraňte před světlem.
Země původu
mimo EU / mimo EU
Vlastnosti | BIO, Za studena lisovaný |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.