Kokosový cukr BIO

 

Bio kokosový cukr je přírodní, bezlepkové sladidlo, které má nízký glykemický index (GI 35) oproti běžnému řepnému cukru, který má GI 87. Je tedy ideální jako jeho plnohodnotná náhrada. Pokud držíte dietu a chcete sladit zdravěji, zvolte kokosový cukr.

tags all

od 49 Kč / ks
od 44 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Sladidla
Zvolte variantu
Kokosový cukr BIO Vital Country Množství: 250 g Skladem
Můžeme doručit do: 26.11.2024
49 Kč / ks
44 Kč bez DPH
   
Kokosový cukr BIO Vital Country Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 26.11.2024
99 Kč / ks
88 Kč bez DPH
   
Kokosový cukr BIO Vital Country Množství: 1000 g Skladem
Můžeme doručit do: 26.11.2024
189 Kč / ks
169 Kč bez DPH
   
 

BIO kokosový cukr

Kokosový cukr má moc příjemnou chuť po karamelu a je přibližně stejně sladký jako třtinový cukr. Když jsme ho ochutnali poprvé připomínal nám medovník :-) Kokosový cukr je u nás ještě ne příliš známým, či využívaným sladidlem. Využívá se v kuchyni, při vaření i pečení, neobejdou se bez něj ani nápoje.

Kokosový cukr BIO - z boku

 

Z toho vyplývá, že jeho použití je naprosto stejné jako u nás bohužel stále nejvíce používaného cukru bílého. Ale je tu jeden velmi zásadní rozdíl. Pokud porovnáme bílý cukr s kokosovým, najdeme mnoho aspektů, které již není dále možné přehlížet. Bílý cukr obsahuje chemické jedy, které získává při jeho zpracování a rafinaci. A to z velké části pouze proto, aby měl svoji bílou „čistou“ barvu.

co je kokosový cukr

Kdežto cukr kokosový, který se získává v ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem, obsahuje minerály např. několikanásobně víc draslíku nebo zinku než třtinový cukr. Pokud jde o téma "cukrovka", je velmi dobré vědět, že kokosový cukr má řádově nižší glykemický index oproti cukru bílému.

Nižší glykemický index znamená, že naše tělo po jeho konzumaci nemusí vyplavovat zbytečně velkou dávku inzulínu. Podstatný v tomto procesu je ten fakt, že čím více inzulinu je do těla vyplaveno, tím více se tuk ukládá v organismu. S kokosovým cukrem je to tedy právě naopak. Jen pro představu glykemický index kokosového cukru je asi 35, kdežto například med dosahuje až 90.

Je kokosový cukr vhodný pro diabetiky?

Bohužel vás musíme zklamat, ale není. Pokud toto někdo uvádí, jedná se pouze o marketing a nebezpečnou lež. Z hlediska onemocnění diabetes mellitus (cukrovka) ke kokosovému cukru přistupujte jako ke klasickému řepnému cukru.

jak sladí kokosový cukr

Je plnohodnotnou náhradou klasického řepného nebo třtinového cukru. Ideální pro slazení studených i teplých nápojů, cereálií nebo smoothie. Uplatnění také nalezne při pečení.

Složení

100% kokosový cukr*

*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.

Výživové údaje na 100 g
Energie 1643 kJ / 392 kcal
Tuky < 0,3 g
    z toho nasycené mastné kyseliny < 0,2 g
Sacharidy 95,0 g
    z toho cukry 94,7 g
Bílkoviny 1,3 g
Sůl 0,47 g

Skladování

Skladujte na suchém místě, nevystavujte přímému slunečnímu záření.

Země původu

Indonésie (mimo EU)


 

Vlastnosti BIO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
10x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
HD Avatar autora | 19.6.2021
Je moooc dobrý.... Určitě koupím znova a jiný cukr už nebudu používat
5
MH Avatar autora | 1.5.2021
Velice chutné,,,
5
AS Avatar autora | 2.4.2021
Výborný...
5
MR Avatar autora | 25.3.2021
Výborná chuť, sladší nez třetinový
5
M Avatar autora | 18.9.2020
Je super.
5
AJ Avatar autora | 28.7.2020
Je výtečný, doporučuji všem
5
AV Avatar autora | 30.10.2019
hmmm a jak je dobroučký, jako medíček :)
5
M Avatar autora | 30.8.2019
Kvalitni kokosovy cukr za dobrou cenu.
5
LS Avatar autora | 31.10.2018
Tento kokosový cukr je kvalitní a v současné době patří k mým oblíbeným. Cením si na něm dobrého poměru kvalita/cena.