Bramborová vláknina

 

Bramborová vláknina lépe pojí těsto, zjemňuje pečivo, moučníky, je možné přidat i do mletého masa, udržuje šťávy v masné směsi. Bramborová vláknina neobsahuje lepek a je vhodná i pro celiaky. Velmi vhodná při Low Carb pečení.

VEGAN, GMO, GLUTEN

od 79 Kč / ks
od 71 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Vláknina
Zvolte variantu
Bramborová vláknina Vital Country Množství: 500 g Momentálně nedostupné 79 Kč / ks
71 Kč bez DPH
Bramborová vláknina Vital Country Množství: 1000 g Momentálně nedostupné 149 Kč / ks
133 Kč bez DPH
 

bramborová vláknina

Bramborová vláknina se získává z hlíz brambor. Obsahuje rozpustnou i nerozpustnou vlákninu, které jsou důležité pro správnou funkci trávicí soustavy a metabolismu.

Bramborová vláknina je typická tím, že na sebe váže vodu. Díky tomu si výrobky zachovají větší hmotnost při jejich tepelném zpracování. Navíc umožňuje lepší práci s těstem, jednotlivé suroviny se díky ní lépe pojí.

Bramborová vláknina - z boku

Výrobky jsou díky bramborové vláknině také jemnější, šťavnatější a trvanlivější. S bramborovou vlákninou není ani problém výrobek zmrazit. Díky vlastnostem bramborové vlákniny bude výrobek vypadat i chutnat po rozmrazení stále výborně.

Bramborová vláknina se velmi často používá při pečení Low carb pečiva.

Použití

Při použití bramborové vlákniny do těst je potřeba na 1 kg mouky 2,5 polévkové lžíce vlákniny. Následně přidejte 15 polévkových lžic horké vody, nechte nabobtnat, a poté přidejte zbytek surovin dle receptu. Upečený chléb, rohlíky, koláče i buchta budou výborné, křehké a skvělé budou i další dny.

Pokud se chystáte použít bezlepkovou mouku, tak je potřeba bramborové vlákniny více. Připravte si 2 – 3 polévkové lžíce na 300g mouky.

Máte chuť na šťavnaté karbanátky či sekanou? Přidejte 2,5 polévkové lžíce bramborové vlákniny do 1 kg masa a přelijte 10 lžícemi horké vody. Dochuťte kořením, vytvořte požadovaný tvar a pečte či smažte. Výsledkem bude masíčko plné šťávy a zaručeně se po něm budete olizovat až za ušima.

Upozornění: Bramborovou vlákninu nepoužívejte jako náhražku vlákniny potravy, ale pouze jako doplnění/obohacení vlákniny přijímané z potravy.

Složení

Vláknina vyráběná z hlíz brambor

Obsah vlákniny ve 100 g výrobku:

65 g - jedná se o směs 55 g nerozpustného a 10 g rozpustného druhu vlákniny

Výživové údaje na 100 g
Energie 1063 kJ / 258 kcal
Tuky 0,2 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 25,6 g
    z toho cukry 0,3 g
Bílkoviny 5,7 g
Vláknina 65,0 g
Sůl 0,1 g

Skladování

Chraňte před přímým slunečním zářením. Skladujte při teplotě do 25°C a vlhkosti vzduchu do 65 %.

Země původu

Německo


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
10x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
PZ Avatar autora | 10.6.2021
Používám na těsto do pizzy a jsem moc spokojená, děkuji ????..
5
JH Avatar autora | 16.5.2021
spokojenost :-)
5
A Avatar autora | 2.2.2021
Výborný produkt pre low-carb recepty, ale neodporúčam použiť na vonkajšok cesta, pretože má mierne nakyslú chuť a zvláštne šteklí na jazyku.
5
Avatar autora | 20.8.2020
Velice
5
PM Avatar autora | 1.2.2020
Jsem moc spokojená, použila jsem jí do domácího chleba a je to perfektní .chleba je krásně vláčný
5
EK Avatar autora | 17.1.2020
Je super jsem spokojená
5
KK Avatar autora | 16.11.2019
Měla jsem bramborovou vlákninu od jiné firmy, ale chléb z této je mnohem lepší.
5
KZ Avatar autora | 8.11.2019
Dobrý produkt. Koupím i příště.
5
IS Avatar autora | 4.11.2019
Spokojenost
5
Avatar autora | 20.9.2019
super