🌱 Speciální akce na zdravé oleje! 🌱 Vybrané druhy za studena lisovaných olejů se slevou až 20%! 🛒 Nepropásněte šanci, akce končí 10.9.! 🕒
Akce DMT Efekt lupa
 

(DMT) Bramborová vláknina

 

Bramborová vláknina lépe pojí těsto, zjemňuje pečivo, moučníky, je možné přidat i do mletého masa, udržuje šťávy v masné směsi. Bramborová vláknina neobsahuje lepek a je vhodná i pro celiaky. Velmi vhodná při Low Carb pečení.

Datum minimální trvanlivosti produktu je do 06/2024!

VEGAN, GMO, GLUTEN

Běžná cena Více informací v tabulce variant
Ušetříte 14 Kč (–19 %)
od 34 Kč / ks
od 30 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Produkty po DMT
Zvolte variantu
Bramborová vláknina Vital Country Množství: 250 g Skladem
Můžeme doručit do: 12.9.2024
42 Kč 34 Kč / ks
30 Kč bez DPH
   
Bramborová vláknina Vital Country Množství: 500 g Skladem
Můžeme doručit do: 12.9.2024
79 Kč 65 Kč / ks
58 Kč bez DPH
   
Bramborová vláknina Vital Country Množství: 1000 g Momentálně nedostupné 149 Kč / ks
133 Kč bez DPH
 

bramborová vláknina Datum minimální trvanlivosti produktu je do 06/2024!

Bramborová vláknina se získává z hlíz brambor. Obsahuje rozpustnou i nerozpustnou vlákninu, které jsou důležité pro správnou funkci trávicí soustavy a metabolismu. Bramborová vláknina je typická tím, že na sebe váže vodu. Díky tomu si výrobky zachovají větší hmotnost při jejich tepelném zpracování. Navíc umožňuje lepší práci s těstem, jednotlivé suroviny se díky ní lépe pojí.

Bramborová vláknina - z boku

Výrobky jsou díky bramborové vláknině také jemnější, šťavnatější a trvanlivější. S bramborovou vlákninou není ani problém výrobek zmrazit. Díky vlastnostem bramborové vlákniny bude výrobek vypadat i chutnat po rozmrazení stále výborně. Bramborová vláknina se velmi často používá při pečení Low carb pečiva.

Použití

Při použití bramborové vlákniny do těst je potřeba na 1 kg mouky 2,5 polévkové lžíce vlákniny. Následně přidejte 15 polévkových lžic horké vody, nechte nabobtnat, a poté přidejte zbytek surovin dle receptu. Upečený chléb, rohlíky, koláče i buchta budou výborné, křehké a skvělé budou i další dny.

Pokud se chystáte použít bezlepkovou mouku, tak je potřeba bramborové vlákniny více. Připravte si 2 – 3 polévkové lžíce na 300g mouky.

Máte chuť na šťavnaté karbanátky či sekanou? Přidejte 2,5 polévkové lžíce bramborové vlákniny do 1 kg masa a přelijte 10 lžícemi horké vody. Dochuťte kořením, vytvořte požadovaný tvar a pečte či smažte. Výsledkem bude masíčko plné šťávy a zaručeně se po něm budete olizovat až za ušima.

Upozornění: Bramborovou vlákninu nepoužívejte jako náhražku vlákniny potravy, ale pouze jako doplnění/obohacení vlákniny přijímané z potravy.

Složení

Vláknina vyráběná z hlíz brambor

Obsah vlákniny ve 100 g výrobku:

65 g - jedná se o směs 55 g nerozpustného a 10 g rozpustného druhu vlákniny

Výživové údaje na 100 g
Energie 1063 kJ / 258 kcal
Tuky 0,2 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 25,6 g
    z toho cukry 0,3 g
Bílkoviny 5,7 g
Vláknina 65,0 g
Sůl 0,1 g

Skladování

Chraňte před přímým slunečním zářením. Skladujte při teplotě do 25°C a vlhkosti vzduchu do 65 %.

Země původu

Německo


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: