Popis
Káva Brasil Santos je pěstována v nadmořské výšce 800–1000 metrů. Právě díky této nadmořské výšce je u této kávy dosaženo nízké acidity (kyselosti). Tato káva byla pojmenována podle přístavu Santos, ze kterého vyplouvají lodě s nejlepšími brazilskými kávami do celého světa. Tato káva zaslouženě patří mezi nejoblíbenější a nejvyhledávanější brazilské kávy.
Chuť kávy Santos
Brazil Santos vyhledávají kávoví gurmáni především pro její mírnou kyselost (aciditu). Tato káva je dokonalým snoubením čokoládových, oříškových a jemných ovocných tónů. Chuť této kávy je jemná a její aroma je příjemné beze stop hořkosti. Je vynikající volbou pro kávové labužníky, kteří milují ve svém šálku cukr a mléko.
- Jedná se o kávu nízké kyselosti
Odkud tato káva pochází
Pochází regionu Sao Paulo, kde asi 2/3 celkové produkce kávy pochází od drobných pěstitelů jejichž kávové farmy nebývají větší než 10 arů. Kávová zrnka jsou sklízena ručně.
JAK KÁVU PŘIPRAVIT ?
Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
JAK KÁVU SKLADOVAT ?
O tomto tématu si přečtěte > Zde <
Druh kávy | 100% Arabica |
Káva podle stupně kyselosti | Káva s nízkou kyselostí |
Stupeň pražení | Střední stupeň pražení (City, City+) |
Doba spotřeby | Spotřebujte do 6 měsíců od data vyznačeného na obalu |
Země původu | Brazílie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.