Popis
BIO brokolice raab na klíčení
Vypěstujte si vlastní chutné klíčky brokolice. Nepotřebujete k tomu žádné hnojiva ani speciální substráty. A za necelý týden si můžete již pochutnat na plodech své práce. Naklíčená semínka lze jíst i s kořínky a rostlinka chutná přesně jako brokolice, jen trochu více nasládle. A proč vlastně jíst naklíčená semínka? Protože při klíčení dochází k metabolickým procesům, kdy ve velkém množství vznikají živiny a přítomné enzymy se starají o jejich štěpení. Certifikovaná semínka vhodná ke klíčení.
Naklíčená brokolice je tak velmi dobře stravitelná. Díky těmto procesům semínka brokolice obsahují spoustu enzymů, vitamínů, kyselinu listovou, minerální látky, vlákninu i aminokyseliny. Klíčky brokolice jsou tak nejen chutnou zeleninou, ale i bohatým zdrojem zdraví prospěšných látek. Výhonky s klíčky se hodí na dozdobení polévek, pomazánek, zeleninových i těstovinových salátů. A využít naklíčená semínka brokolice můžete i při přípravě zeleninového smoothie.
Návod na klíčení bio brokolice raab
- Semínka namočíme do vody na 8-12 hodin
- Poté vodu vylijeme a semínka ponecháme na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit.
- Rostlinky je potřeba pravidelně proplachovat (rozprašovačem) vč. kořínků ze spodní strany, abychom zabránili plísním (2-3x denně).
- Ke konzumaci jsou vhodné celé rostlinky včetně kořínků.
- Před konzumací klíčky opláchněte.
Doba klíčení: 4-6 dní
Ideální teplota: cca 20 °C
Sklizeň při velikosti: 2,5-5 cm
Rady a tipy
- Doporučujeme klíčit na klíčící misce nebo sítku.
- Není vhodné klíčit semínka na vatě, jelikož přicházíme o chutné kořínky, které do vaty zarůstají.
- Klíčky je možné uchovat 1–2 týdny v chladničce při teplotě do 12°C.
Složení
100% BIO semínka brokolice Raab (Brassica Rapa Cymosa)*
* produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1648 kJ / 394 kcal |
Tuky | < 28,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 2,0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 30,0 g |
Sůl | 0 g |
Skladování
Skladujte v chladu a suchu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Země původu
Itálie
Vlastnosti | BIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.