Bulgur pšeničný celozrnný 1000 g

 

Bulgur patří mezi oblíbenou a zdravou přílohu či ingredienci do salátů. Lze z něj nachystat velké množství jídel. Vyhýbat se mu nemusí ani lidé, kteří se snaží shodit pár kilo, protože neobsahuje téměř žádné tuky. Bez obav hol ze podávat i dětem, protože nenadýmá.

GMO, VEGAN

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
26.11.2024
69 Kč / ks
62 Kč bez DPH
   
Značka Vital Country
Kategorie Obiloviny
 

celozrnný bulgur pšeničný - hrubý

Bulgur je vyráběný z nalámané celozrnné pšenice, která se namočí do vody. Až trochu vyklíčí, uvaří se v páře, usuší a pak je drcená nahrubo. Bulgur je bohatý na vlákninu, což přispívá ke správné funkci trávicí soustavy a nezpůsobuje nepříjemné nadýmavé stavy. Nespornou výhodou je i rychlá příprava.

Bulgur pšeničný celozrnný - z boku

Bulgur lze připravit dvěma způsoby – zalít vroucí vodou a nechat nabobtnat, případně vařit zhruba 15 - 20 minut. Používá se nejen jako příloha například k masu, ale plní skvělou funkci zavářky do polévky. Vegetariáni ho upotřebí kromě jiného třeba jako náhradu do karbanátků.

Také funguje jako hlavní surovina do salátů, které lze dále dochutit jakkoliv podle vaší fantazie. Takový salát lze podávat jak teplý, tak studený, takže krabičku můžete vytáhnout třeba v kanceláři v čase oběda.

Příprava bulguru

Bulgur nejprve 2x propláchněte. Bulgur dokáže absorbovat velké množství vody, proto je zapotřebí ho vařit v poměru 1:3 po dobu 15-20 minut. Pokud chcete být při přípravě k bulguru šetrnější, povařte ho jen 5-10 minut a poté ho nechte dojít pod pokličkou. Nejšetrnějším způsobem je nechat ho nabobtnat ve studené vodě po dobu cca 1 hodiny.

Složení

Předvařená, drcená pšenice (z celého zrna).

Alergen: lepek

Skladování

Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70%.

Země původu

Kypr / Turecko


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
R Avatar autora | 8.10.2018
Bulgur je taky dobrý , tlačime ho často :)