Popis
campo - mletá káva bez kardamomu Datum minimální trvanlivosti produktu je do 9/2024!
Turecká káva Campo je skvělou volbou pro milovníky autentického kávového zážitku. Tato kvalitní mletá káva je připravována bez přidání kardamomu, což umožňuje plně se ponořit do bohaté a intenzivní chuti, která je typická pro tradiční tureckou přípravu kávy.
Vyrobená z pečlivě vybraných zrn, která jsou jemně mleta, aby zajistila dokonalé uvolnění aroma a chuti při vaření, je tato káva dokonalým společníkem pro vaše klidné ranní chvíle nebo jako povzbuzující přestávka během dne.
S Campo Tureckou kávou mletou bez kardamomu si snadno připravíte silný a konzistentní šálek kávy, který osvěží vaše smysly a nabídne nezapomenutelný kávový zážitek.
Složení
Káva (100% arabika z brazilských zrn).
mletí: velmi jemné
doporučená příprava: džezva, turecká konvice.
Příprava
Káva z džezvy se tradičně pije z menších šálků, proto na přípravu 50 ml kávy použijeme 6 g (1,5 - 2 čajové lžičky) kávy.
- Položte džezvu na zdroj tepla, přidejte cca 20 ml vody a cukr
- Počkejte, až se voda s cukrem začne vařit a vznikne karamel. Na jeden šálek kávy se zpravidla dávkují dvě lžičky kávy a jedna lžička cukru. Tento krok však můžete přeskočit a připravit v džezvě pouze samotnou kávu.
- Přidejte kávu a dolijte zbytek vody do dvou třetin džezvy. Počkejte, až se káva začne vařit a dokud nedojde pěna až po okraj džezvy. Poté džezvu odebereme z vařiče a malé množství pěny přidáme do šálků.
- Kávu opět přivedeme k varu a opakujeme ještě dvakrát stejný postup. Kávu jsme tedy přivedli k varu 3x.
- Kávu z džezvy dáme chvilku stranou a ponecháme 30s v klidu tak, aby sedlina poklesla. Můžeme s džezvou zakroužit, aby se káva smyla ze stěn.
- Kávu nalijeme do šálků.
Země původu
Turecko
Druh kávy | 100% Arabica, Směs |
Káva podle stupně kyselosti | Káva s nízkou kyselostí |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.