Popis
Caykur rize černý turecký čaj
Nejznámější tureckým čajem je jemně drcený a silně aromatický Rize čaj, který je po správné přípravě hutný červenohnědý a mírně nasládlý. Caykur je jedna z prvních značek, která vám přijde na mysl, když si vzpomenete na čaj z Turecka. V Turecku se čaj pěstuje na severu země v okolí města Rize.
Pěstování čaje je v Turecku vzniklo sice až za druhé světové války, ale dnes je turecký čaj podávaný v malých skleničkách národním nápojem. Tento čistý černý čaj byl pěstován bez použití pesticidů. Caycur Rize Turist je součástí každé turecké rodiny po celá desetiletí.
Složení
100% Černý čaj*
(sypaný čaj)
* pěstováno bez pesticidů
Příprava
- Na přípravu 1 šálku (3 dl) doporučujeme použít 1-2 čajové lžičky (4-6g) čaje.
- Zalijete 3 dl varem prošlou vodou o teplotě 100°C (je zapotřebí čistá a měkká voda).
- Čaj nechte louhovat 3-5 minut.
- Připravený čaj scedíte a nalévejte do připraveného šálku nebo sklenky.
- Výsledný nápoj spotřebujte nejlépe do 30 minut, by jste si užili pravou chuť čaje.
Země původu
Turecko
Skladování
Skladujte v suchu a temnu, nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Balení | Sypaný čaj |
Druh čaje | Černý čaj |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.