Popis
Pšeničná mouka celozrnná
Pšeničná celozrnná mouka je mletá z celých pšeničných zrn, během mletí nedochází k odstranění otrub a klíčků. Samotná pšenice je zdrojem proteinu a měla by být součástí naší potravy, protože nám dodává spoustu cenných látek. Vzhledem k zachování důležitých vitamínů je pro naše tělo zdravější a snadněji stravitelnější než klasická bílá mouka.
POUŽITÍ
Tato mouka se dá použít všude tam, kde byste jinak sáhli po bílé mouce. Je z ní velmi chutný chléb či dezerty, lze z ní připravit i chutné sladké či slané koláče. Výborná je i při přípravě snídaňové kaše.
Co znamená pojem celozrnná?
Mouka je umleta z celého zrna, jež se skládá z obalu (otrub), klíčku a moučného jádra.
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75%.
Druh mouky | Pšeničná |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.