Popis
cereální kaše
Kaše je vyrobena ze dvou přirozeně bezlepkových surovin, prosa a rýže.
Protože k její výrobě používáme rýži loupanou (bílou), má nižší obsah vlákniny a je velmi šetrným zdrojem energie ve formě komplexních sacharidů. Díky těmto vlastnostem je vhodná i pro ty, kteří ze zdravotních důvodů musí množství vlákniny ve stravě omezit.
Obiloviny předem šetrně tepelně zpracujeme, aby se už nemusely vařit a kaše byla hotová za pár minut. Zachovají si však svoji výživovou hodnotu.
Kaše má jemnou konzistenci, příjemnou chuť a lehkou stravitelnost.
Kaši Nomík si můžete připravit podle svých vlastních představ. Je jen na Vás, čím si ji ochutíte nebo jak bude hustá. Vy si volíte, čím si ji osladíte a jak sladká bude.
Pár tipů pro její přípravu
- Kaši lze míchat s horkým mlékem, ořechovým mlékem (kokosovým, mandlovým, aj.), rostlinným mlékem, ale i s vodou či jogurtem.
- Ke slazení není jen cukr, nabízí se med, javorový sirup, obilné sirupy apod., ale přirozeně nasládlou chuť má i běžné mléko.
- Ke kaši se hodí všechny druhy ovoce, nejlépe čerstvé, ale dobře ochutí i sušené. Hodit se může i trocha koření, skořice je samozřejmostí, ale vyzkoušet lze třeba špetka hřebíčku a jiné.
- Nesmíme zapomenout na oříšky a semínka.
- Pro mlsné jazýčky můžeme přidat kvalitní čokoládu či domácí zavařeninu.
- Nezapomeňte, že si hustou kaši můžete připravit i "naslano". Pak se do ní hodí třeba nějaké zelené bylinky nebo česnek.
Kaši si můžete připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budete mít po ruce kaši Nomík.
Složení
Rýže loupaná, jáhly.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1563 kJ / 367 kcal |
Tuky | 2,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 78,0 g |
z toho cukry | 0,3 g |
Vláknina | 2,4 g |
Bílkoviny | 8,0 g |
Sůl | <0,01 g |
Skladování
Při relativní vlhkosti do 75% a teplotě do 30°C, vždy uzavřené. Chránit před přímým sluncem.
země původu
Česká republika
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.