Popis
Nomina lahodná kaše
Quinoa
Je prastarou kulturní plodinou a řadíme ji mezi pseudoobiloviny (je podobná např. amarantu). Pro svou výživovou hodnotu bývá označována jako superpotravina. Ceněn je vysoký obsah bílkovin (vyžší než u jiných obilovin) se zastoupením všech esenciálních aminokyselin. Je také bohatým zdrojem hořčíku, vápníku, železa a zinku, vitamínu B2, kvalitních mastných kyselin a vlákniny. Má lahodnou chuť, je snadno stravitelná a přirozeně bezlepková.
Čirok
Tato přirozeně bezlepková plodina je zdrojem bílkovin, vlákniny, řady důležitých minerálů a vitamínů (B). Pro svůj obsah fytonutrientů jsou zkoumány jeho antioxidační a protizánětlivé účinky a jeho potenciál snižovat riziko vzniku nádorových či kardiovaskulárních onemocnění.
Celozrnná rýže
Díky zpracovaným obalovým vrstvám zrna obsahuje v porovnání s loupanou bílou rýží mnohem více vitamínů skupiny B, více cenných minerálních látek (železo, hořčík a fosfor) a samozřejmě vlákninu.
Lněná vláknina
Je moučka z odtučněných semínek lnu. Kromě optimálního poměru rozpustné a nerozpustné vlákniny je ceněna také pro svůj obsah nenasycených mastných kyselin, rostlinných bílkovin, vitamínů a minerálních látek.
příprava
Do teplého mléka či vody vmícháme cereální kaši Nomina, až docílíme požadovanou hustotu. Necháme 2 - 3 minuty odstát.
Složení
Celozrnná rýže, čirok, červená quinoa, lněná vláknina. Legislativní zařazení: mlýnský obilný výrobek - kaše instantní.
Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 1 569 kJ/371 kcal; tuky: 3,3 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g; sacharidy: 70,4 g; cukry: 0,5 g; vláknina: 7 g; bílkoviny: 11,6 g; sůl: 0,03 g
Skladování
Skladujte v sucha a vždy uzavřené.
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.