Popis
Beluga Černá čočka
Černá čočka je typická pro svá drobná zrnka a kvůli své černé barvě je často přezdívána na kaviár. Možná vás překvapí svojí lehce oříškovou chutí, což je její velkou předností, v jídlech totiž nepůsobí fádním dojmem. Je to potravina, která dokáže obohatit náš jídelníček o tolik potřebnou vlákninu a díky svému nízkému glykemickému indexu je vhodná i pro diabetiky.
Tím však nekončíme, obsahuje také antioxidanty, vitamíny skupiny B. Dokáže opravdu skvěle zasytit a je součástí mnoha nápaditých receptů, které jsou lehce dohledatelné a rozhodně nejsou jednotvárné. Nemusíte se tedy obávat, že by se vám přejedla nebo jídlo neobohatila svojí jedinečnou oříškovou chutí
Příprava
Stejně jako čočku červenou, není nutné "Belugu" namáčet. Stačí ji jen propláchnout, aby se zbavila jemných nečistot. Poté povaříme zhruba 25 minut a můžeme konzumovat.
Složení
Černá čočka Beluga. Může obsahovat stopy lepku.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1286 kJ / 305 kcal |
Tuky | 1,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 41,0 g |
z toho cukry | 1,1 g |
Bílkoviny | 23,0 g |
Sůl | 0,01 g |
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70%
Země původu
Kanada
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.