Popis
Červená čočka loupaná (půlená)
Červená čočka je typická právě svojí výraznou až oranžovou barvou. Je velmi oblíbenou surovinou, kterou můžete použít při výrobě zdravých, ale zároveň i chutných pomazánek, při zahušťování polévek, ale i k přípravě nákypů, karbanátků nebo salátů. Je bohatá na obsah bílkovin a velmi jednoduše stravitelná.
Červená čočka se nenamáčí a její příprava vám tedy nezabere žádný čas navíc. Její možná velmi překvapivou vlastností je ta, že vařením mění svoji barvu na tmavě žlutou. Na jejích skvělých vlastnostech to však nic nemění. Je zdrojem kyseliny listové, železa, fosforu, zinku, vitamínu B6 i již zmíněné vlákniny. Co jistě velmi ocení nejen těhotné a kojící matky je to, že nekvasí a právě proto nenadýmá a v neposlední řadě si ji díky své jemně sladké chuti oblíbily také děti.
Příprava
Čočku červenou, není nutné namáčet. Stačí ji jen propláchnout, aby se zbavila jemných nečistot. Poté povaříme zhruba 15-20 minut a můžeme konzumovat.
Složení
Červená čočka, loupaná, půlená.
Může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, sezamu a lepku.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1545 kJ / 342 kcal |
Tuky | 0,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 59,0 g |
z toho cukry | 4,1 g |
Vláknina | 22,0 g |
Bílkoviny | 23,0 g |
Sůl | 0,01 g |
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70%
Země původu
Ukrajina / Rusko
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.