Popis
Francouzská čočka zelená
Zelená francouzská čočka má svoje typické vlastnosti. vaše chuťové pohárky zcela jistě upoutá její nevšední kořeněná chuť, kterou lze přirovnat ke kombinaci oříšků a jemného pepře. Je tak ideální volbou pro zimní salát nebo polévku. Tato chuť je dána místem jejího pěstování. Sopečná půda jí propůjčuje jedinečnou chuť. Její barva je sytě zelená, pod slupkou však skrývá barvu žlutou.
Při jejím zpracování se vám nestane, že by se z ní stala neforemná kaše, dokáže si zachovat svůj tvar a konzistenci. Při její přípravě oceníte zcela jistě také to, že není nutné ji namáčet.
Skvěle se hodí do polévek, jako příloha mnoha jídel nebo i do salátů, ale i ona sama může být hlavním jídlem. Díky této surovině se můžete snadno zbavit nezdravých příloh a změnit tak velmi významně své stravování ve váš prospěch.
Příprava
Zelenou francouzskou čočku není nutné namáčet. Stačí ji jen propláchnout, aby se zbavila jemných nečistot. Poté povaříme zhruba 15-20 minut. Ochutnávejte, protože někdy potřebuje méně, jindy více času, ale měla by být na skus trochu odolná.
Složení
Čočka zelená drobnozrnná. Může obsahovat stopy lepku.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1454 kJ / 342 kcal |
Tuky | 0,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 59,0 g |
z toho cukry | 4,1 g |
Bílkoviny | 23,0 g |
Sůl | 0,01 g |
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70%
Země původu
Francie / Kanada
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.