Popis
bio Francouzská čočka zelená
Zelená francouzská BIO čočka vyniká svou tmavě zelenou a břidličně šedou barvou s lehce namodralým mramorováním. Patří mezi nejchutnější druhy čoček díky své lahodně oříškové a pepřové chuti, která překvapí svou nekonečnou variabilitou v kuchyni. Zelená čočka obsahuje vyšší koncentrace vlákniny, což ji činí ideální pro diabetiky, a je bohatá na minerály jako hořčík, železo a vápník.
Jedinečnost zelené čočky spočívá i v tom, že se nemusí před vařením namáčet a po uvaření si zachovává svůj tvar. Její jemná, až zemitě pikantní chuť skvěle absorbuje chutě dresinků, což ji činí perfektní ingrediencí do salátů, zejména teplých, kde se dobře kombinuje s grilovanou zeleninou, jako je pastinák, různé druhy dýní, rajčata a papriky.
Díky své konzistenci a chuti je také ideální do polévek, kde dodá pokrmům nejen výživnou hodnotu, ale i výraznou chuť.
Příprava
Zelenou francouzskou čočku není nutné namáčet. Stačí ji jen propláchnout, aby se zbavila jemných nečistot. Poté povaříme zhruba 15-20 minut. Ochutnávejte, protože někdy potřebuje méně, jindy více času, ale měla by být na skus trochu odolná.
Složení
Zelená čočka francouzského typu*.
*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Může obsahovat stopy lepku.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1473 kJ / 352 kcal |
Tuky | 1,06 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,15 g |
Sacharidy | 52,7 g |
z toho cukry | 2,0 g |
Vláknina | 10,7 g |
Bílkoviny | 24,6 g |
Sůl | 0,001 g |
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70%
Země původu
Kanada (mimo EU)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.