Popis
Žlutá čočka loupaná, půlená
Půlená žlutá čočka nazývána také holubím hrachem je naprosto skvělou surovinou pro vás, kdo nejsou zastánci zbytečně dlouhých příprav na samotné vaření. Nemusí se namáčet, její příprava je tedy prakticky nulová. Stačí ji pouze několik minut povařit a rázem máte buď hlavní jídlo, které můžete obohatit o zeleninu nebo koření, případně ji použít do polévek i kaší.
Je velmi oblíbená v pokrmech jako je kari a orientální kuchyně se bez ní neobejde. Její chuť je velmi jemná. Můžete ji konzumovat, i když jste těhotná nebo kojíte, protože nenadýmá. Poskytne vám tolik potřebné bílkoviny, kyselinu listovou, železo, vlákninu i vitamíny skupiny B, na které jsou bohaté všechny luštěniny. Je vhodná pro diabetiky, ale také pro děti, které si na ní díky její jemné chuti rychle zvykají a chutná jim. Je to opět velmi zdravá varianta ve vašem jídelníčku, která je prospěšná vašemu tělu.
Příprava
Žlutou čočku, není nutné namáčet. Stačí ji jen propláchnout, aby se zbavila jemných nečistot. Poté povaříme v mírně osolené vodě 5-10 minut a můžeme konzumovat. Pravidelně zkoušejte měkkost, jelikož se žlutá čočka lehce rozvaří.
Tip: Při vaření doporučujeme přidat bobkový list, majoránku popř. saturejku proti nadýmání.
Složení
Čočka žlutá, loupaná, půlená. Může obsahovat stopy lepku.
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70%
Země původu
Kanada
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.