Popis
bezlepkové Kukuřičné těstoviny - Tarhoňa
Velmi chutné bezlepkové a bezvaječné těstoviny z kukuřičné mouky. Za vynikající kvalitou suchých těstovin Cornito stojí originální receptura a vynikající italské stroje. Těstoviny jsou chuťově příjemné, jejich barva je díky kukuřičné přísadě krásně žlutá a i po uvaření si výborně zachovají texturu.
Tarhoňa má tvar malého nočku. Skvěle se hodí jako příloha nebo jako zavářka do polévek.
Kukuřičné těstoviny jsou lehce stravitelné a obsahují minimum tuku. Naše tělo tolik nezatěžují a proto jsou vhodnou alternativou ke klasickým pšeničným těstovinám. Zejména vhodné jsou pro lidi trpící celiakií či alergií na lepek.
Použití
Kukuřičné těstoviny použijeme všude tam, kde bychom použili těstoviny klasické - k omáčkám, jako přílohu k masu, na zapékání nebo třeba do salátů.
Příprava
Kukuřičné těstoviny se vaří stejně jako ty běžné. Vařte je v nezakrytém hrnci 9 – 11 minut. Těstoviny vložte až do vroucí osolené vody a promíchávejte. Hotové pak jen sceďte a použijte dále dle potřeby.
Složení
Kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, bramborové vločky, hroznový cukr.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1452 kJ / 346 kcal |
Tuky | 1,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,24 g |
Sacharidy | 77,0 g |
z toho cukry | 3,36 g |
Bílkoviny | 4,0 g |
Sůl | 0,19 g |
Skladování
Skladujte v suchu a temnu.
Země původu
Maďarsko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.