Popis
bio Kombucha Meduňka
Tradičně se tento nápoj vyrábí fermentací černého čaje s cukrem prostřednictvím čajové houby - kombuchy. Existují však i varianty ze zeleného čaje nebo bylinek. Kombucha v průběhu fermentačního procesu spotřebuje většinu cukru, takže se nemusíte bát, že by byl nápoj příliš sladký. Kombucha ze zeleného čaje s meduňkou má příjemnou osvěžující a povzbuzující chuť.
Kombucha se říká houbě pocházející z východní Asie. Nejedná se o běžnou houbu, jak ji známe, ale o symbiotický útvar tvořený několika druhy kvasinek a bakterií. Má tvar plochého gumovitého, světle šedého nebo hnědého lívance. V Japonsku byla Kombucha známá již 400 let po Kristu. Ve staré Číně se ctila čajová houba jako božský dar. V průběhu staletí putoval přírodní osvěžující nápoj z kombuchy přes Japonsko a Rusko až do Evropy.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení
Nálev ze zeleného čaje a meduňky 92 % (pitná voda, zelený čaj*, meduňka*), třtinový cukr*, kvasinkové kultury, bakterie mléčného a octového kvašení. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Výživové údaje na 100 ml | |
Energie | 77 kJ / 19 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 4,6 g |
z toho cukry | 4,6 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
Skladování
Skladujte při teplotě 24 °C. Po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 10ti dnů.
Upozornění
Zákal není na závadu. Není určeno pro děti do 3 let.
Doporučená denní dávka min. 0,2l, max. není omezena.
Legislativní zařazení: Nealkoholický nápoj - ochucený.
Země původu
EU / Mimo EU
Vlastnosti | BIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.