Popis
VYPECKOVANÉ Datle SAYER Bez přidaného cukru a SO2
Sladké datle rostou na stromě s názvem datlovník pravý. Datle Sayer se pěstují v Íránu už přes 5000 let. Subtropické podnebí je nepříznivé pro většinu rostlin. Ale datlovníku se tu nesmírně daří. Datle Sayer se v Íránu pěstují především v provinciích Khuzestan.
Datle jsou až ze 70% tvořeny cukrem, takže jsou výborným zdrojem okamžité energie. A i přesto nezvyšují hladinu cukru v krvi. K životu moc vláhy nepotřebují, takže ani obsah vody v datlích není nijak vysoký. Dále obsahují také draslík, vápník, chlór, železo, zinek, fosfor či selen. Jsou bohaté na vit. A, a také obsahují celou řadu vitamínů B.
Jaké jsou datle Sayer
Naše čerstvé datle odrůdy Sayer pochází z Íránu. Řadí se mezi ty nejkvalitnější. Od ostatních druhů datlí se hlavně liší obsahem vody, která je nejnižší (méně než 15%). Proto jsou i datle Sayer polosuché a méně šťavnaté. Neztrácejí ovšem nic na své sladké chuti.
Zároveň vydrží i rok uskladněné a ani se nemusí při přepravě mrazit. Bývají jantarově až červenohnědě zbarvené. Dlouhé jsou jen 3 – 5 cm. Mohou být jak oválné, tak mít i tvar zešikmeného obdélníku. Chutí připomínají karamel.
Použití
Jelikož jsou datle Sayer sušší, skvěle se hodí do domácího müsli, k výrobě sladkých tyčinek anebo sušenek. Osladit si s nimi můžete ovšem i smoothie. Vločková, pohanková nebo jáhlová kaše ke snídani? S datlemi to bude sladká, ale přitom zdravá snídaně! Přihoďte si je spolu s dalším ovocem do bílého jogurtu.
Složení
100% datle, *vypeckované (odrůda Sayer)
*Upozornění: občas některá datle pecku obsahuje, proto dbejte při konzumaci zvýšené opatrnosti.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1500 kJ / 354 kcal |
Tuky | 0,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 85,0 g |
z toho cukry | 73,0 g |
Vláknina | 8,5 g |
Bílkoviny | 2,7 g |
Sůl | 0 g |
Země původu
Írán
Skladování
Skladujte v temnu, chladu a suchu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.