Popis
olej z pražených sezamových semínek
Na rozdíl od oleje lisovaného za studena je pražený sezamový olej tmavší, červenohnědé barvy. Intenzivní a příjemně charakteristická, ořechová chuť vzniká pražením sezamových semínek před jejich šetrným lisováním. Oba druhy oleje jsou velmi chutné a zdravé – obsahují bílkoviny, minerály, vlákninu a mastné kyseliny.
Použití sezamového oleje
Pražený sezamový olej se používá do teplé i studené kuchyně. Má bohatou chuť a aroma, což ho dělá vhodným do mnoha pokrmů. Můžete na něm i zlehka restovat nebo ho přidat do pečení. Olej je vhodný i pro krátké smažení do 180°C.
Sezamový olej je nezbytnou součástí asijské kuchyně. Můžete ho použít jako základ pro výrobu omáček a marinád, přidat ho do salátů, woků, rýže, nudlí, zeleninových a rybích pokrmů. Je také vhodný na dochucení polévek a krémů.
Tento olej vyrobený z pražených sezamových semen je vhodný zejména pro studenou kuchyni. Ideální je ho použít při finálním dochucování různých jídel - zachová se tak lépe jeho aroma.
Vzhledem k jeho intenzivní chuti se doporučuje opatrné dávkování.
SLOŽENÍ
100% rostlinný olej z praženého sezamu
Výživové údaje na 100 ml | |
Energie | 3404 kJ / 828 kcal |
Tuky | 92,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 8,3 g |
Sacharidy | 12,0 g |
z toho cukry | <0,5 g |
Bílkoviny | <0,5 g |
Sůl | 0,01 g |
SKLADOVÁNÍ
Skladujte v chladu a chraňte před světlem.
země původu
Německo
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.