Popis
hummus tahina
Hummus má své uplatnění také ve vegetariánské a veganské kuchyni, protože v něm není skoro nic, kromě cizrny a sezamu. Patří do jídelníčku všech, kteří chtějí jíst zdravě a je vhodný také pro sportovce. Cizrna je totiž cenným zdrojem proteinů, které přispívají k budování svalové hmoty.
Pojídáním hummusu doplníme i další látky, např. železo, vitamíny C a B6, kyselinu listovou a vlákninu. 100 gramů pokrmu navíc obsahuje 164 kilokalorií, můžete ho tedy bez problémů zařadit do vašich dietních jídelníčků.
Hummus lze jíst samotný, ale díky své konzistenci se skvěle hodí k pečivu, k falafelu (cizrnové karbanátky) nebo jako příloha k masu. Tradičně se podává teplý, s čerstvě upečenou pitou. Vynikající je však také za studena.
POUŽITÍ
Rozprostření na talíř, lehké zakápnutí olivovým olejem a dozdobení, to je častý způsob podávání hummusu. Hummus můžete podávat jako pomazánku k pita chlebu nebo klasickému pečivu. Vynikající je také hummus jako příloha k různým grilovaným a pečeným masům či zelenině. Můžete jej podávat i jako dip k domácím bramborovým či zeleninovým chipsům.
SLOŽENÍ
Cizrna 46 %, pitná voda, mletá sezamová semena, kyselina: kyselina citronová, jedlá sůl.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 678 kJ / 164 kcal |
Tuky | 10,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | <0,01 g |
Sacharidy | 6,7 g |
z toho cukry | <0,5 g |
Bílkoviny | 6,7 g |
Sůl | 1,3 g |
SKLADOVÁNÍ
Skladujte v suchu a chladu. Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 3 dnů.
Země původu
Libanon
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.