Popis
Mocambo gran bar
Datum minimální trvanlivosti u varianty 1000 g je do 27.09.2024!
Gran Bar je harmonická káva s velice jemnou chutí a lehkým nádechem čokolády podkresleným lískooříškovými tóny. Tato káva vyniká velmi vyváženým tělem a nízkou kyselostí.
Ocenění
Tato káva získala v roce 2020 ocenění (zlatá medaile) International Institute of Coffee Tasters.
International Institute of Coffee Tasters (Iiac) je neziskové sdružení. Byl založen v roce 1993 s cílem zkoumat a šířit vědeckou metodu ochutnávky kávy. Od svého založení uspořádal Iiac stovky kurzů, kterých se zúčastnilo více než 12 000 profesionálů z více než 40 zemí po celém světě.
Složení
80% Arabika, 20% Robusta
Zastoupené druhy káv ve směsi
Brazílie - Sul de Minas 1180 m (Arabica)
Guatemala - Huehuetenango 2150 m (Arabica)
Peru - Huánuco 2150 m (Arabica)
Indie - Kerala 890 m (Robusta)
Chuť kávy
Nízká acidita (kyselost). Jemná chuť s lehkým nádechem čokolády podkresleným lískooříškovými tóny.
Intenzita (0-5): 3,0
Chuť: hořká čokoláda, lískové ořechy, kaštany, chlebová kůrka
Způsob pražení
Na rozdíl od velkovýroby, kde jsou kávová zrna pražena po krátkou dobu (2 - 5 minut) za vysokých teploty je káva od italské společnosti Drago Mocambo pražena jemně (dlouhodobé pražení), aby bylo dosaženo optimálního chuťového zážitku. Na tento způsob pražení společnost Drago Mocambo přikládá velký důraz.
Kávová zrna byla jemně pražena v tradiční bubnové pražičce po dobu okolo 16 až 18 minut, kde se kávové aroma může plně rozvinout. Stupeň pražení narůstá pomalu s teplotou 6 až 8°C za minutu po konečnou teplotu 215°C. Po dlouhém pražení jsou kávová zrna ochlazena vzduchem.
O firmě Drago Mocambo
Druh kávy | Směs |
Káva podle stupně kyselosti | Káva s nízkou kyselostí |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.