Popis
fazole Bango
Luštěniny by se měly v našem jídelníčku objevit alespoň 1x týdně. My rozhodně doporučujeme vyzkoušet fazole Bango. Tyto fazole mají zajímavé strakaté tmavě červené až černohnědé zbarvení. Jsou zdrojem kvalitních bílkovin, minerálů, vitamínů a vlákniny.
Po uvaření mají jemně nasládlou máslovou chuť, ale jsou zároveň o něco pikantnější než velké bílé fazole. Navíc fazole Bango nemusíte použít jen na vaření. Dají se použít i k výsadbě. Odměnou vám bude popínavá rostlinka s krásným květem, která bude okrasou na vaší zahradě.
Použití fazolí bango v kuchyni
Zeleninový salát, pomazánka, polévka či guláš, všude tam můžete fazole Bango použít. Ať už samostatně nebo v kombinaci s jinými druhy fazolí či luštěnin. Ovšem, kde fazole Bango skvěle zapadnou, to je mexická kuchyně. V kombinaci s pálivou paprikou či chilli totiž chuť fazolí Bango zvláště vynikne.
Návod k přípravě
Důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a namočte na 4-8 hodin. Poté vařte v nové vodě, dokud nebudou fazolky měkké na skus (40-60 minut). Nemícháme. Pěnu při vaření sbíráme. Upozorníme vás, že při věření bango fazolí je vhodné solit až na konec – vařením v osolené vodě by ztvrdly.
Složení
Fazole bango
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1441 kJ / 344 kcal |
Tuky | 1,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 59,0 g |
z toho cukry | 4,1 g |
Bílkoviny | 21,0 g |
Sůl | 0,005 g |
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Země původu
Čína
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.