Popis
Černé fazole
Fazole černá je výrazná luštěnina s jemně nasládlou chutí a sytou, krémovou strukturou, která se dokonale hodí do pokrmů mexické nebo středomořské kuchyně. Je známá nejen pro svou chutnou a výživnou hodnotu, ale také pro své bohatství na bílkoviny, vlákninu a důležité minerály.
Díky své schopnosti dobře vstřebávat chutě koření a bylinek je skvělou volbou pro přípravu polévek, salátů, chilli, omáček či jako příloha k hlavním jídlům. Fazole černá přináší do každého pokrmu intenzivní chuťový zážitek a dodá tělu potřebnou energii.
Příprava
Nejprve fazole přebereme od drobných nečistot. Abychom urychlili vaření černých fazolí, je vhodné si je alespoň 8-12 hodin předem namočit a poté vaříme 90 minut.
Fazole červená ledvina si dopřejte alespoň jednou týdně. Fazole mají nízký glykemický index. Fazole lze upravit vařením, pečením, ale i sterilizací. Chutnat vám budou v polévce i v guláši. Fazolí se rozhodně nebojte, s kombinací protinadýmavých bylinek (fenykl, majoránka, saturejka, bazalka, tymián, kmín...).
Složení
Fazole černá, sušená. Může obsahovat stopy lepku.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1470 kJ / 350 kcal |
Tuky | 0,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 63,35 g |
z toho cukry | 2,25 g |
Bílkoviny | 21,25 g |
Sůl | 0,03 g |
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Země původu
Ukrajina
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.