Popis
Fazole Barevná pinto
Strakaté fazole pinto jsou středně velké fazole, které jsou velmi oblíbené v mexické a americké kuchyni. Oproti běžným fazolím, které u nás známe, mají fazole pinto moučnější strukturu a pikantnější chuť. Luštěniny obecně jsou velmi zdravou potravinou a tyto fazole nejsou výjimkou. Strakatá fazole pinto obsahuje velké množství bílkovin, vlákniny, řadu minerálů i vitamínů. V jídelníčku je tak ocení třeba vegetariáni či diabetici.
Použití fazole pinto
Fazole pinto můžete v kuchyni připravit na opravdu hromadu způsobů. Připravte si z fazolí pinto extra zdravou a lahodnou pomazánku např. se zeleninou a ořechy (mrkněte na naši velkou nabídku ořechů v super kvalitě). A fazole můžete zamíchat i do salátu, skvěle chutnají třeba s kukuřicí, rajčaty a paprikou.
Omáčky, zapečené, fazolová kaše jako příloha, do polévky, tam všude můžete pinto fazole využít. A v plněných burittos či Frijoles refritos (smažené fazole), se bez pinto fazolí rozhodně neobejdete.
Příprava
Nejprve fazole dobře přebereme a propereme v teplé vodě. Abychom urychlili vaření fazolí je nutné je předem namočit alespoň na 10-12 hodin (přes noc). Poté vařte v neosolené vodě 45 do změknutí. Solíme až nakonec. Pokud použijete při vaření bylinky (saturejka, kmín, fenykl, majoránka apod.), rovněž se sníží nežádoucí nadýmavý efekt.
Složení
100% Fazole barevná Pinto.
Skladování
Skladujte v suchu, chladnu a chraňte před přímým slunečním světlem.
Země původu
Etiopie / Kanada
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.