Popis
healthy boy sójová omáčka s příchutí hub
Sójová omáčka byla vynalezena v Číně asi před 2500 lety. O několik let později byla přivezena do Japonska. Sójová omáčka je typická pro asijskou kuchyni, kde se používá jako dochucovadlo. V poslední době se ale čím dál více používá i v západní kuchyni.
Thajská houbová sójová omáčka patří mezi tmavé sójové omáčky, jídlu dodává jedinečnou chuť hub Shitake. Používá se zejména k dochucení smažených pokrmů. Často se také používá na pekingskou kachnu a vepřové maso. Čistě přírodní fermentace rozdrcených sójových bobů probíhá pomalu a trvá několik měsíců, což je po mnohých stránkách zárukou té nejvyšší jakosti.
Složení
voda 26,85%, odtučněná sója 25%, pšenice 25%, sůl 18%, cukr 3%, houbový extrakt 1 % zvýrazňovače chuti: glutamát sodný (E621) 0,8%, inosinan sodný (E631) a guanylan sodný (E627) 0,05%, konzervant: benzoan sodný (E211) 0,1%, přírodní barvivo: karamel (E150c), dochucovadlo: příchuť sójová omáčka 0,1%
Výživové údaje na 100 ml | |
Energie | 200 kJ / 48 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 5 g |
z toho cukry | 3,6 g |
Bílkoviny | 6,9 g |
Sůl | 24 g |
Skladování
Po otevření uchovejte zavřené a v chladu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
upozornění
Změny zbarvení či hustoty přírodní a neškodné.
Země původu
Thajsko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.