Popis
semínka Hořčice hnědé bio
Hnědé hořčičné semínko je známé svou charakteristickou ostrou a pikantní chutí, která dokáže proměnit každý pokrm v nezapomenutelný gurmánský zážitek. Jejich plná chuť a aroma se uvolňuje až při rozdrcení nebo semletí a smíchání s vodou, která aktivuje enzymy.
Jsou skvělým doplňkem nejen při výrobě tradiční hořčicové omáčky, ale také při přípravě polévek, dušených pokrmů, marinád a čatní. Navíc se dokonale hodí ke konzervaci zeleniny a hub, a jsou nezbytnou součástí kořenících směsí jako kari nebo indické masaly. Opražená semínka skvěle chutnají na rybě nebo zelenině.
semínka hořčice se používají také v ájurvédě
Hořčice, díky svému ostrému, pálivému a zahřívajícímu charakteru, má tendenci zvyšovat pittu, zatímco současně harmonizuje vátu a kaphu. Z tohoto důvodu by jedinci s konstitucí pitta měli hořčici zařazovat do svého jídelníčku s mírou.
V rámci ájurvédy je obzvláště ceněna tmavá hořčice pro její pozitivní vlivy. Nicméně, obě varianty hořčice, když jsou použity ve spojení s dalšími kořením jako je koriandr a zázvor, mohou příznivě podporovat trávení.
Složení
100% hořčičné semínko hnědé*.
*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 2126 kJ / 508 kcal |
Tuky | 36,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,99 g |
Sacharidy | 28,1 g |
z toho cukry | 6,79 g |
Vláknina | 12,2 g |
Bílkoviny | 26,1 g |
Sůl | 0,013 g |
Skladování
Skladujte v suchu, temnu a chladu.
Nevystavujte přímému slunečnímu záření nebo zdroji tepla.
Země původu
Indie (mimo EU)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.