Popis
hummus special
Hummus od firmy Durra je připraven k přímému použití. Nemusíte se tak zdlouhavě zdržovat s přípravou. Neobsahuje konzervanty, barviva ani palmový tuk. Je vhodný pro celiaky, vegany i vegetariány.
Hummus je velmi oblíbeným jídlem Blízkého východu a my vám ho můžeme jen doporučit. Hummus je vyroben z uvařené a rozmačkané cizrny, ke které byla přidána Tahina (také Tahini), což je pasta vytvořená pomletím sezamového semínka.
A tato cizrnová pomazánka není jen chutná, ale také velmi výživná. Cizrna je totiž luštěnina bohatá na bílkoviny, vlákninu, nenasycené mastné kyseliny, vitamíny i minerály. Má jemnou oříškovou chuť, někomu může dokonce připomínat i houby.
TIP! Pro ještě lepší chuť hummusu doporučujeme přidat utřený česnek se solí, jogurt nebo zakysanou smetanu a dozdobit petrželovou natí, mletým kmínem, mletou červenou paprikou, olivami případně olivovým olejem.
POUŽITÍ
Rozprostření na talíř, lehké zakápnutí olivovým olejem a dozdobení, to je častý způsob podávání hummusu. Hummus můžete podávat jako pomazánku k pita chlebu nebo klasickému pečivu. Vynikající je také hummus jako příloha k různým grilovaným a pečeným masům či zelenině. Můžete jej podávat i jako dip k domácím bramborovým či zeleninovým chipsům.
A na závěr můžete také k hummusu přidat vybrané exotické bylinky a koření, kukuřičný olej, vytvořit kuličky, které následně usmažíte a máte další pochoutkou známou jako falafel.
SLOŽENÍ
Vařená cizrna 60%, voda 23,5%, sezamová pasta 15%, sůl 1%, kyselina citronová 0,5%.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 647 kJ / 154,5 kcal |
Tuky | 5,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 18,6 g |
z toho cukry | 1,5 g |
Bílkoviny | 8,4 g |
Sůl | 1,0 g |
SKLADOVÁNÍ
Skladujte v suchu a chladu. Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 3 dnů.
Země původu
Jordánsko
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.