Popis
ibiškový čaj
Ibišek zvaný též africký sléz či súdánská růže se pyšní krásně rudými až fialovočervenými květy. Usušené se používají na přípravu čaje, ale i sirupu či džusu. V Egyptě je dokonce tento nápoj označován jako národní.
Usušené květy obsahují antioxidanty, minerály i vitamíny, hlavně tedy vitamín C. Ibiškový čaj se doporučuje pít na odvodnění těla, správnou funkci trávení a cévního systému, k osvěžení, potlačení únavy a uvolnění svalů.
Barva nápojů připravených z ibišku je vínová, s příjemnou silnou vůní a kyselejší chutí. Proto se většinou používá ve směsích, samostatně se podává silněji doslazený.
Připrava ibiškového čaje
Za tepla: na přípravu nálevu zalijte 1 lžičku 250 ml vroucí vody a nechejte louhovat po dobu 10 minut. Pro nejlepší účinky čaj připravujte vždy čerstvý.
Za studena: pro přípravu ledového čaje v hrnci 5 - 7 minut povařte 100g květů v litru vody. Poté přidejte hrst čerstvé máty a nechejte 10 minut louhovat. Sceďte a nechejte nápoj vychladnout. Přidejte citrón nebo limetku, doslaďte medem nebo jiným sladidlem a podávejte s ledem nebo ledovou tříští. Ledový čaj vám v ledničce vydrží 1 – 2 dny.
Složení
100% Ibišek květ* (řezaný květ). (*Hibiscus sabdariffa)
Země původu
Egypt
Skladování
Skladujte v suchu a temnu. Obal vždy dobře uzavřete.
Balení | Sypaný čaj |
Druh čaje | Bylinný čaj |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.