• 1 z 2
 

Indonesia Java Jampit

 

Výběrová káva, kterou zbožňují také cibetky, které produkují cibetkovou kávu Kopi Luwak, která je jednou z nejdražších káv na světě. Velice vhodná pro milovníky kávy, kteří si do šálku přidávají mléko, neboť právě mléko nemění její charakter. Tato káva má velmi nízkou až nevýraznou kyselost.

od 149 Kč / ks
od 133 Kč bez DPH
Značka Vital Country
Kategorie Indonésie
Zvolte variantu
Indonesia Java Jampit Množství: 250g
Varianta: Zrnková
Skladem
Můžeme doručit do: 26.11.2024
149 Kč / ks
133 Kč bez DPH
   
Indonesia Java Jampit Množství: 250g
Varianta: Mletá
Skladem
Můžeme doručit do: 26.11.2024
149 Kč / ks
133 Kč bez DPH
   
Indonesia Java Jampit Množství: 500g
Varianta: Zrnková
Skladem
Můžeme doručit do: 26.11.2024
279 Kč / ks
249 Kč bez DPH
   
Indonesia Java Jampit Množství: 500g
Varianta: Mletá
Skladem
Můžeme doručit do: 26.11.2024
279 Kč / ks
249 Kč bez DPH
   
Indonesia Java Jampit Množství: 1kg
Varianta: Zrnková
Skladem
Můžeme doručit do: 26.11.2024
529 Kč / ks
472 Kč bez DPH
   
Indonesia Java Jampit Množství: 1kg
Varianta: Mletá
Skladem
Můžeme doručit do: 26.11.2024
529 Kč / ks
472 Kč bez DPH
   
 

Tuto kávu si zamilují labužníci, kteří oceňují nízkou až nevýraznou aciditu (kyselost), sametové tělo a výrazné aroma s tóny orientu. O této kávě již před 1000 lety prohlásil perský učenec jménem Ibn Síná, že tato káva "osvěžuje paměť a čistí kůži". Je zajímavé, že tato káva se v Evropě prodávala jako lék za přemrštěnou cenu.

Chuť kávy Indonesia Java Jampit

Chuťově sladká s tóny čokolády. Nízká až nevýrazná kyselost, sametové tělo a výrazné aroma s tóny koření orientu. Vhodná pro milovníky, kteří do kávy přidávají mléko.

  • Jedná se o kávu velmi nízké kyselosti

Odkud káva Indonesia Java Jampit pochází

Plantáže Jampit se nacházejí ve východní části ostrova Jáva a jsou jednou z 6 velkých kávových farem vlastněných Indonéskou vládou. Tyto plantáže se nacházejí na náhorní plošině poblíž aktivní sopky Kawah Ijen. Tato sopka již stovky let obohacuje půdu o řadu minerálních látek, které kávovníkům a kávovému zrnu zvyšují bohatost a hloubku. Sklizeň této kávy probíhá v období od května do září.

Způsob zpracování: mokrá metoda

JAK KÁVU PŘIPRAVIT ?


Kávu namelte na požadovanou hrubost vyhovující vámi zvolené přípravě kávy. Na porci kávy použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (7g) mleté kávy. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

šálek kávy 8 menší vital country

JAK KÁVU SKLADOVAT ?

O tomto tématu si přečtěte > Zde <


 

Druh kávy 100% Arabica
Káva podle stupně kyselosti Káva s nízkou kyselostí
Stupeň pražení Střední stupeň pražení (City, City+)
Doba spotřeby Spotřebujte do 6 měsíců od data vyznačeného na obalu
Země původu Indonésie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
IR Avatar autora | 13.9.2020
Lahodná káva, doporučuji
5
O Avatar autora | 23.5.2020
I já se přidávám ke kladnému hodnocení. Taky mi moc chutná :) Kávu piji bez mléka nebo smetany....výborná...
5
SK Avatar autora | 30.10.2018
Opravdu výborná káva. Piji ji s mlékem a i přesto je výrazná a aromatická, moc mi chutná.