Popis
inulin nízkokalorická čekanková vláknina
Vláknina je nezbytná pro správnou funkci trávicího traktu i metabolismu. Často se ale stává, že vlákniny konzumujeme málo. Zajistěte, ať máte vlákniny to správné množství. Inulin je polysacharid, který patří do skupiny rozpustné vlákniny. Získává se z různých částí rostlin, nejčastěji z kořene čekanky, ze které se získává horkovodní extrakcí.
Vláknina z kořene čekanky (Inulin) pomáhá navodit pocit sytosti a zpomaluje průchod potravy střevem. Dokáže snížit glykemický index společně konzumovaných potravin a také zpomaluje vstřebávání sacharidů z tenkého střeva.
To je důležité zejména pro diabetiky, pro které je právě pomalejší růst glykémie zásadní. Inulin pomáhá snižovat hladinu tuku v krvi včetně cholesterolu. Schopností inulinu je také zvyšovat vstřebávání vápníku z potravy. Inulin také pomáhá tělu zbavovat se škodlivých látek.
Použití inulinu
Inulin je zcela rozpustný, má podobu bílého prášku bez vůně a má neutrální až lehce nasládlou chuť. Můžete ho tak přidat do vody, čaje, smoothie i koktejlu. Nebo trochu přisypejte do ranní snídaně. Inulin se dá použít také do teplé kuchyně. Přidat ho můžete do těsta na výrobu pečiva, palačinek, knedlíků či moučníků. V bezlepkových výrobcích dokáže Inulin zlepšit texturu.
Dávkování inulinu
Doporučená denní dávka je 12g - 15g což odpovídá vrchovaté polévkové lžíci.
Dávky vyšší než 40g můžou způsobit trávicí problémy (nadýmání, křeče, nevolnost). Proto nepřekračujte doporučené dávkování.
Více informací o Inulinu ZDE
Složení
100% Inulin - vláknina z kořene čekanky
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 875 kJ / 216 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 11,0 g |
z toho cukry | 11,0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Vláknina | 86,0 g |
Sůl | 0 g |
Skladování
Chraňte před přímým slunečním zářením. Skladujte při teplotě do 25°C a vlhkosti vzduchu do 65 %.
Země původu
Německo / Nizozemsko
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.