Popis
RAW Irský mech
Tato průhledná mořská řasa je zdrojem rostlinného kolagenu. Kolagen je velmi prospěšný pro klouby, vlasy i pokožku. Mimo to obsahuje i vitamíny A, E, D, K a minerály jako vápník, jód, selen, draslík a síru. Irský mech nemá žádnou chuť, za to má schopnost absorbovat vodu a zrosolovatět.
Má tak stejné použití jako klasická želatina. Použít ho můžete do domácí zmrzliny, nápojů, cheescaku, k zalití ovoce či do krémů. Dá se rovněž použít k zahuštění pokrmů.
Co získáte spojením ovocné šťávy, medu a gelu z Irského mechu? Přeci zdravé gumové bonbóny nebo lízátka pro děti. Pokud máte alergii na vaječný bílek, tak se nemusíte vzdávat pečení. Irský mech ho hravě v těstě nahradí a všechny suroviny hladce spojí. Přibližně 1 lžíce gelu nahradí 1 vejce.
vytvoření želatiny
Nejprve Irský mech několikrát dobře propláchneme ve studené vodě. Poté Irský mech ponoříme do teplé vody (ne horké!) a necháme namočený 6 - 12 hodin.V průběhu namáčení ještě 2 - 3x propláchneme. Po uplynutí uvedené doby vyndáme Irský mech z lázně a s velmi malým množstvím vody rozmixujeme ve stolním mixéru dohladka. Pokud to nejde, přidáme ještě trochu vody. Poté vylijeme do připravené misky a necháme v lednici ztuhnout. Hotovou želatinu lze v uzavřené nádobě skladovat v lednici až 4 týdny.
Složení
100% Irský mech
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 380 kJ / 91 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 5,5 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 3,6 g |
Sůl | 0,3 g |
Země původu
Indonésie
Skladování
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %.
Obal vždy dobře uzavřete.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.