Jáhly 1000 g

 

Jáhly mají vysokou nutriční hodnotu a jsou bohaté na minerální látky, vitamíny a vlákninu. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, proto jsou vhodné i pro osoby trpící celiakií. Jsou lehce stravitelné.

VEGAN, GMO, GLUTEN

 

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
26.11.2024
69 Kč / ks
62 Kč bez DPH
   
Značka Vital Country
Kategorie Obiloviny
 

Jáhly - loupané proso

Jáhly jsou přirozeně bezlepková obilovina, získaná loupáním prosa. Jsou velmi lehce stravitelné, což je činí ideální volbou pro lidi s citlivým zažíváním nebo ty, kteří chtějí odlehčit svůj jídelníček.

Jáhly -  z boku

Jáhly vynikají svou univerzálností v kuchyni – můžete je použít jak do sladkých, tak slaných pokrmů. Skvěle se hodí do kaší, nákypů, polévek nebo jako příloha k masům a zeleninovým jídlům. Pro milovníky zdravé snídaně jsou výbornou alternativou k ovesným vločkám.

použití

Klasikou je sladká jáhlová kaše – uvařte jáhly, přidejte ořechy, sušené ovoce a pokud ho máte rádi, tak i mák, promíchejte a servírujte. Z jáhel se dá vykouzlit také řada slaných jídel, kupříkladu se dají použít jako příloha k masovým pokrmům zastoupí rýži i brambory.

Návod k přípravě

Příprava jáhel je jednoduchá, ale klíčem k dobrému výsledku je jejich důkladné propláchnutí horkou vodou před vařením. Tím se odstraní případná hořkost. Poté jáhly vařte v dvojnásobném množství vody nebo mléka, přibližně 15-20 minut, dokud nezměknou.

Pro krémovější strukturu můžete přidat lžičku másla nebo rostlinného oleje. Po uvaření je nechte chvíli odpočinout pod pokličkou, aby se chutě dokonale propojily.

Složení

Loupané proso.

Výživové údaje na 100 g
Energie 1474 kJ / 348 kcal
Tuky 1,4 g
    z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 71,0 g
    z toho cukry 0,7 g
Bílkoviny 13,0 g
Sůl 0,02 g

Skladování

Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Země původu

Ukrajina / Rusko


 

Vlastnosti Bez lepku

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: