Popis
100% čokoláda z kakaových bobů trinitario - Tree to Bar / Bean to Bar
Klenot mezi čokoládami, který v sobě ukrývá nejen neobyčejnou chuť, ale i příběh o vášni, tradici a jedinečnosti. Tato čokoláda je výsledkem pečlivé práce vášnivého kostarického farmáře, který se věnuje pěstování a zpracování kakaových bobů odrůdy Trinitario přímo na své rodinné farmě.
Díky tomu má tento farmář naprostou kontrolu nad celým procesem od pěstování kakaových bobů až po finální produkt, což je ve světě čokolády naprosto ojedinělé. Každý kousek této čokolády je výsledkem jeho práce a odhodlání.
Většina čokoládoven po celém světě nakupuje kakaové boby od různých zemědělců, což jim znemožňuje mít kompletní kontrolu nad celým procesem od pěstování po zpracování.
Naše čokoláda z Kostariky je v tomto ohledu zcela unikátní. Díky tomu, že náš farmář drží pevně v rukou všechny fáze produkce, můžeme zaručit nejen nejvyšší kvalitu, ale také jedinečnost každého kousku čokolády, která se dostane do vašich rukou. Tato čokoláda je nejen pochoutkou, ale také poctou tradici, řemeslnému umění a přírodě Kostariky.
čokoláda získala tyto certifikáty
Vegan / Vegetarian - výrobek není živočišného původu a neobsahuje živočišné přísady.
Fairtrade - daný produkt splňuje určité sociální, ekonomické a ekologické standardy.
UTZ / Rain Forest Alliance - nezisková organizace zaměřená na ochranu přírody a udržitelný rozvoj. Certifikace zajišťuje férové pracovní podmínky a ekologické standardy.
Kosher - potraviny splňující soubor židovských předpisů a stravovacích návyků, známý jako kašrut.
Gluten Free, GMO Free - produkt neobsahuje lepek a neobsahuje geneticky modifikované organismy.
Co znamená Tree to Bar / Bean to Bar
Tree to Bar je označení pro výrobce, který vlastní území, kde se kakaové boby pěstují, a které následně i zpracovává. Bean to bar pak znamená, že výrobce promění kakaové boby na čokoládu se zachováním jedinečných vlastností daného kakaa. Výrobce má tedy absolutní kontrolu od pěstování bobů až po jejich zpracování v zemi původu.
Naši čokoládu tedy vyrobil jediný farmář. Od vypěstování kakaového bobu až po čokoládu!
Kakaová hmota = 100% čokoláda
Kakaová hmota je označení pro 100% čokoládu. Kakaová hmota vzniká při mletí kakaových bobů v kakaových mlýnech. Čím vyšším číslem v procentech je čokoláda označena, tím obsahuje více kakaové hmoty. Tato kakaová hmota obsahuje 53,5 % tuku neboli kakaového másla. Kakaová hmota Trinitario má vynikající silnou čokoládovou chuť bez kyselého akcentu.
kakaové boby trinitario
Kakaové boby Trinitario získaly své pojmenování po ostrově Trinidad, kde se původně pěstovala odrůda Criollo. Nepřízní osudu byly tyto plantáže ale zdevastovány a vysazena byla nová odolnější odrůda Forastero. Tyto dvě odrůdy se následně zkřížily a vznikla nová odrůda Trinitario.
Tyto kakaové boby v sobě tak spojují to nejlepší z původních odrůd – plnou, rozmanitou a bohatou chuť odrůdy Criollo, odolnost a vyšší úrodnost odrůdy Forastero.
použití kakaové hmoty
Nastrouhejte si tuto čokoládu do ranní obilné kaše, tvarohu, jogurtu i müsli. S čokoládou Trinitario můžete vyrobit domácí čokoládu vysoké kvality. Přidat můžete různé ořechy či lyofilizované ovoce.
Čokoládové pecičky jsou ideální do všemožných sušenek, těst, náplní, k výrobě pralinek, polev a dalších cukrárenských výrobků. Gurmáni si na čokoládě z kakaových bobů Trinitario pochutnají jen tak.
kakaová hmota Složení
100% kakaová hmota (ve formě pecek)
Původ kakaových bobů: Kostarika (Střední Amerika)
Odrůda kakaových bobů: Trinitario
Obsah kakaového másla: 53,5%
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 2741 kJ / 655 kcal |
Tuky | 53,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 35,0 g |
Sacharidy | 31,0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 9,8 g |
Vláknina | 27,4 g |
Sůl | 0 g |
Skladování
Skladujte v suchu v uzavřeném obalu při teplotě 18-22 °C a max. 50 % relativní vlhkosti.
Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
země původu
Kostarika
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.