Popis
BIO kakaový prášek 20-22% kakaového másla
Plody kakaovníku farmáři sklízí ručně a následně z nich vybírají kakaové boby. Ty jsou následně fermentovány, sušeny, dočištěny, nadrceny a pomocí lisu se z nich částečně odstraní kakaové máslo (tuk).
Výsledek se ještě suší a drtí čímž vzniká kakaový prášek. Kakaový prášek se dále může pro zmírnění jeho přirozené kyselosti alkalizovat, jak je tomu u tohoto bio kakaového prášku.
Čím více bylo kakaového másla při zpracování z kakaového bobu odstraněno tím je prášek méně tučný a naopak - v tomto případě má kakaový prášek podíl tuku 20 - 22%, takže toto kakao opravdu ošizené není. Náš kakaový prášek neobsahuje přidaný cukr, konzervanty, lepek ani přidané aroma. Kakaové boby použité na výrobu tohoto prášku pochází z ekologického zemědělství.
Kakaový prášek obsahuje látky, které podporují vyplavování endorfinu, který je známý jako hormon štěstí. Dále obsahuje také tryptofan, který vám zase pomůže k výborné náladě. Najdete v něm rovněž antioxidanty a vitamíny skupiny B, C a E. Obsahuje zdravé tuky a nezvyšuje cholesterol v krvi.
Použití
Zajistěte si dobrou náladu po celý den. Ráno přisypejte kakaový prášek třeba do obilninové kaše, jogurtu, tvarohu či smoothie. Ať už smícháte kakaový prášek s kravským nebo rostlinným mlékem, tak výsledkem bude vynikající kakao, které vás zahřeje i provoní dům. Děti i návštěvy potěší třeba kakaové muffiny, sušenky nebo dort.
SLOŽENÍ
BIO kakaový prášek*, regulátor kyselosti: uhličitan draselný. (alkalizovaný kakaový prášek).
*Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Obsah kakaového másla 20 - 22%.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1619 kJ / 407 kcal |
Tuky | 21,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 12,6 g |
Sacharidy | 19,0 g |
z toho cukry | 0,5 g |
Vláknina | 27,0 g |
Bílkoviny | 22,0 g |
Sůl | 0 g |
Země původu
Itálie / Nizozemsko (EU)
Skladování
Skladujte v suchu při teplotě do 20°C
Vlastnosti | BIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.