Instantní jáhlová kaše
Jáhly řadíme k lehce stravitelným a bezlepkovým obilovinám, které jsou ceněné především pro obsah vlákniny, sacharidů, minerálů, vitamínů, bílkovin i nenasycených mastných kyselin.
Z minerálů obsahují zejména draslík, hořčík, fosfor, měď, železo a zinek a jsou také bohaté na vitamín sk. B. Pro vznik kaše se jáhly extrudují. Instantní kaši pak proto stačí jen zalít tekutinou a dochutit dle svých představ.

PŘÍPRAVA
Ráno dělá den. Jáhlovou instantní kaši zalijte mlékem, vodou nebo rostlinným mlékem. Kaši stačí následně chvíli povařit nebo nechat jen odstát. A pak už jen zbývá dochutit. Oblíbené čerstvé, lyofilizované nebo sušené ovoce.
Hrstka oříšků jako zdroj zdravých tuků. Špetka kvalitní čokolády, přidat můžete i med nebo oblíbený sirup. Zdravá a chutná snídaně, která vás zasytí a dodá energii je připravená za pár minut.
Složení
100% extrudované jáhly (instantní jáhlová kaše).
Výživové údaje na 100 g |
Energie |
1549 kJ / 365 kcal |
Tuky |
3,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,5 g |
Sacharidy |
74,9 g |
z toho cukry |
<0,5 g |
Bílkoviny |
9,23 g |
Sůl |
<0,01 g |
SKLADOVÁNÍ
Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Nevystavujte přímým slunečním paprskům
Země původu
Česká republika