Popis
Instantní kukuřičná kaše
Tato jemná a lehká instantní kukuřičná kaše má všestranné použití. Na rozdíl od kukuřičné krupice je příprava polenty (kukuřičné kaše) s instantní variantou velmi rychlá a snadná. Má velmi příjemnou kukuřičnou chuť i vůni.
Instantní kukuřičná kaše je bezlepková, lehce stravitelná a připravit si ji můžete jak nasladko tak naslano. Také ji lze použít jako zahušťovadlo do polévek. Nejlépe chutná uvařená v mléce, posypaná oříšky, semínky a lyofilizovaným nebo čerstvým ovocem.
Kukuřičná kaše se vyrábí procesem extruze, což je způsob technologické úpravy, při které se namletá obilovina protlačuje extruzním válcem, čímž se zahřeje, odpaří se z ní voda a výrobek expanduje.
PŘÍPRAVA instantní kaše (polenty)
Instantní kaši přisypáváme do horkého mléka, nebo vody za stálého míchaní do požadované hustoty a necháme tři až pět minut odstát. Poté podle chuti osladíme například medem a přidáme čerstvé nebo lyofilizované ovoce.
Složení
100% extrudovaná kukuřice (instantní kukuřičná kaše).
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1515 kJ / 357 kcal |
Tuky | 0,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,06 g |
Sacharidy | 77,3 g |
z toho cukry | <0,5 g |
Bílkoviny | 8,63 g |
Sůl | <0,01 g |
SKLADOVÁNÍ
Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Země původu
Česká republika
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.