Popis
Instantní pohanková kaše
Instantní pohanková kaše je přímo zrozená jako start do nového dne. Nebo vydatná svačinka či lahodný dezert. V pohance totiž najdete velké množství bílkovin, které jsou téměř v ideálním poměru. Obsahuje rozpustnou i nerozpustnou vlákninu, která je důležitá pro správné trávení.
Z vitamínů je pohanka bohatá na vitamíny skupiny B, E, C a z minerálů pak na zinek, měď, selen a mangan. A sacharidy vám poslouží jako zdroj energie. Ceněná je pohanka ale zejména na rutin, který velmi pozitivně působí na pružnost cév. Instantní pohanková kaše je nenáročná na přípravu, stačí jen zalít tekutinou a přidat oblíbené suroviny.
PŘÍPRAVA
Ohřejte vodu, mléko nebo rostlinný nápoj a pohankovou kaši do ní vmíchejte do požadované hustoty. Přibližný poměr je 100 ml tekutiny na 100g kaše. Nechejte asi 3 minuty odstát a dochuťte.
Taková pohanková kaše s pekanovými ořechy, jogurtem, rozinky, perníkovým kořením a javorovým sirupem uspokojí kdejaký mlsný jazýček. Pohankovou kaši můžete také využít při pečení domácího pečiva, stačí ji přisypat do těsta. A s pohankovou kaší lze i zahušťovat omáčky či polévky. Pokrm zahustíte oproti klasické mouce zdravěji, chutněji a navíc bezlepkově.
Složení
100% extrudovaná pohanka (instantní pohanková kaše).
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1428 kJ / 337 kcal |
Tuky | 2,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
Sacharidy | 67,0 g |
z toho cukry | <0,5 g |
Bílkoviny | 12,0 g |
Sůl | <0,01 g |
SKLADOVÁNÍ
Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Nevystavujte přímým slunečním paprskům
Země původu
Česká republika
Vlastnosti | Bez lepku |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.