Popis
Mouka z jedlých kaštanů
Pečivo vyrobené z kaštanové mouky má krásnou zlatohnědou barvu, protože kaštanová mouka s teplotou mění barvu. Kaštanovou mouku lze kombinovat i s jinými druhy mouk. Ideální je v kombinaci 1:3, neboť při tomto poměru je kaštanovou mouku stále cítit a dodává pečivu krásnou barvu.
Jedlé kaštany obsahují jen málo jednoduchých cukrů. Většinu tvoří cukry složené, tzv. polysacharidy (zejména škroby), které jsou vstřebávány postupně a nevedou k výkyvům hladiny krevního cukru. Z tohoto důvodu je konzumace jedlých kaštanů vhodná pro diabetiky a pro všechny, kdo usilují o snížení nadváhy. Tzv. pomalé cukry pomáhají předcházet návalům vlčího hladu a usnadňují tak dodržování redukčního režimu.
Plody kaštanovníku setého jsou bohaté na vitamín C. Některé zdroje dokonce uvádějí, že ve 100 g čerstvých jedlých kaštanů najdeme přibližně stejně tolik vitamínů jako ve 100 g citrónů. Dále obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro ženy, které chtějí otěhotnět, pro ženy těhotné a kojící. Z minerálních látek je pak jedlý kaštan bohatý na mangan, měď a především draslík, který pomáhá v boji proti únavě a stresu.
kaštanová mouka Použití
- ideální pro přípravu koláčů, moučníků, dortů, sušenek
- můžete ji přidat i do chleba
- hodí se do mnoha italských receptů
Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování
Složení
100% mouka z jedlých kaštanů.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1358 kJ / 320 kcal |
Tuky | 3,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 64,6 g |
z toho cukry | 8,0 g |
Bílkoviny | 5,6 g |
Sůl | 0,1 g |
Skladování
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Země původu
Itálie
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.