Popis
Korejský zázrak, co kvasí do krásy
Naše kimchi je charakteristické svou komplexní chutí, kde jako první vyniká typická kyselost a pikantnost. Jde o naloženou, fermentovanou zeleninu za pomoci bakterií mléčného kvašení, a zároveň o jeden z nejzdravějších způsobů zpracování zeleniny.
Kimchi si díky svým vědecky prokázaným účinkům na lidské zdraví zasloužilo zařazení světově uznávaným časopisem Health mezi 5 nejzdravějších pokrmů světa. Říká se mu také zabiják chřipky.
S každým soustem konzumujete pořádnou porci vitamínů, ale také vápník, železo, velké množství antioxidantů či probiotik ve formě přátelských Lactobacillus bakterií.
Lze si ho dát samostatně, jako přílohu nebo použít jako přísadu do jídel.
Složení
Pekingské zelí, červené zelí, červená ředkev, jarní cibulka, fialová mrkev, česnek, zázvor, chilli vločky Gochugaru, sójová omáčka Kikkoman (voda, sójové boby, pšenice - lepek odstraněn při fermentaci, sůl), himálajská sůl, rýžový škrob.
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 143 kJ / 34 kcal |
Tuky | < 0,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 4,5 g |
z toho cukry | < 0,5 g |
Bílkoviny | 2 g |
Vláknina | 3 g |
Sůl | 2 g |
Skladování
Skladujte při teplotě od 2 do 6 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.