Popis
Stevikom Kombucha kopřiva
Kombucha je lahodný a osvěžující enzymatický a tonizující nápoj . Vzniká čistě přírodní cestou – je výsledkem činnosti společenství prospěšných kvasinek a bakterií. Neobsahuje žádné konzervační látky nebo barviva a nemá vedlejší účinky. Blahodárné účinky kombuchy jsou známé především v asijských oblastech, které jsou její domovinou.
Významný je obsah kyseliny glukuronové, která detoxikuje organizmus, kombucha obsahuje též řadu vitamínů skupiny B a dalších látek. Do Číny se kombucha dostala jako dar císařovi. Přes Japonsko a Filipíny můžeme sledovat cestu tohoto nápoje až do Evropy. Velmi oblíbenou se kombucha stala také na Balkáně a v Rusku.
co dělat, Když kombucha neperlí
Kombucha je nejen chutný, ale i zdravý nápoj s jemným perlením, které vám dodá energii a příjemně osvěží. Pokud vám však vaše Kombucha přijde málo perlivá, není důvod k obavám. Stačí ji nechat na pokojové teplotě kolem 20 °C a brzy se opět probudí k životu. Po krátké době si tak budete moci vychutnat dokonale perlivou Kombuchu, která vás svou chutí uchvátí.
O výrobci kombuchy
Společnost STEVIKOM s.r.o.byla založena roku 1999 a věnuje se výrobě produktů zdravé výživy. Celkově vyrábí 8 různých příchutí Kombuchy. Od roku 2005 ji vyrábějí i v biokvalitě. V roce 2009 byli certifikováni NOP USDA Organic od Abcert AG, DE.
Složení
Voda, odvar z kopřivy (30 %) a zeleného čaje (70 %), cukr, kvasnicové kultury a mléčné bakterie.
Výživové údaje na 100 ml | |
Energie | 76,8 kJ / 18,4 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 4,6 g |
z toho cukry | 4,6 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
Skladování
Skladujte při teplotě do 24°C, nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Po otevření spotřebujte do 10 dnů.
Upozornění
Zákal není na závadu. Není určeno pro děti do 3 let.
Doporučená denní dávka min. 0,2l, max. není omezena.
Legislativní zařazení: Nealkoholický nápoj - ochucený.
Země původu
Česká republika
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.